NRK og TV 2 er i hard konkurranse om seerne på lørdager. Denne helgen var det igjen «Stjernekamp» som var størst med 615.000 seere og en andel på 45,4 prosent. Det utgjør en vekst på 63.000 seere fra forrige uke.

«Skal vi danse» hadde 542.000 seere og en andel på 40,4 prosent. Det er en vekst på 24.000 seere. Dermed ble ikke PR-effekten fra forrige ukes Frank Løke-brudulje av det store slaget.

«Skal vi danse» ligger i henhold til forventningene og gjør det veldig bra i de yngste målgruppene. Seertallene øker og det er naturlig ettersom konkurransen tilspisser seg og kampen om å gå videre blir tøffere og tøffere utover høsten, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

TV 2 fikk kritikk fra flere hold for at de ikke reagerte sterkere på at Frank Løke troppet opp på dansegulvet i en svært avslørende Borat-drakt uten å ha gitt beskjed til dansepartner og produksjon. Bergens Tidende-kommentator Jens Kihl skrev i kommentaren «Trakassering som laurdagshygge» at TV 2-sjefenes reaksjoner på opptrinnet var pinlig.

«Helgens «Skal vi danse»-episode bød på seksuell trakassering i beste sendetid», skrev Guri Idsø Viken på kommentarplass i VG.

Da TV 2 til slutt valgte å fjerne den tidligere håndballspilleren fraprogrammet, begrunnet de også avskjedigelsen med Løkes atferd og kommentarer i dagene etter stuntet. Heller ikke da unnslapp TV 2 kritikk.

- Tror du forrige ukes sak kan ha skadet omdømmet til programmet?

- Tatt lørdagens seertall i betraktning, er det ingenting som tyder på det, sier Nakken.

Les mer: - Frank Løke er et offer for kanal og produksjon

Da Frank Løke ble tatt ut, fikk Aune Sand en ny sjanse på dansegulvet. Den tok han godt vare på, og lørdag danset han seg videre i konkurransen på bekostning av Dorthe Skappel, som ble den tredje kjendisen som røk ut av årets sesong.

Les også: Lindmo styrker seg i talkshow-krigen - Skavlan svekkes ytterligere