Saken er oppdatert med kommentarer fra NRK.

Anne Lindmo gikk seirende ut av første slag i talkshow-krigen med Fredrik Skavlan for en drøy uke siden, og på fredag økte hun seertallet ytterligere. 736.000 så fredagens program, der hun hadde gjester som Are Kalvø og Ulrikke Falch. Det er 124.000 flere enn forrige uke. Andelen ble på sterke 50,5 prosent.

- Det er veldig hyggelig. Vi synes «Lindmo» har hatt en redaksjonelt veldig sterk start på høstsesongen, og det er hyggelig at publikum er med på det, sier tv-sjef Arne Helsingen i NRK.

- Har dere vært spent på konkurransen fra TV 2 og «Skavlan»?

- Ja, det er klart at vi har vært spent på den, men vi kjører vårt løp. Så har TV 2 gjort en del endringer på sin fredagskveld og gjør sine vurderinger. Vi er veldig fornøyd med fredagskvelden.

«Lindmo» fikk god hjelp av «Nytt på nytt», som samlet hele 1.035.000 seere. Det er første gang «Nytt på nytt» krysser millionen i høst. Andelen ble på enda sterkere 65,8 prosent.

Les mer: Lindmo vant talkshow-krigens første slag - Skavlan mistet over 200.000 seere

Skavlan mister seere
385.000 seere fikk med seg «Skavlan» på TV 2. Det er 55.000 færre enn på høstpremieren forrige uke. Andelen ble på 25,2 prosent.

- Basert på de estimatene jeg har sett TV 2 har for programmet, så ligger dette under. Foreløpig er ikke dette bra nok, men det er ikke dermed sagt at det ikke kan bli bra, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

TV 2 har kuttet i nyhetene og sporten på fredager i høst for å kunne sende «Skavlan» 21.25 - samme tidspunkt som han har hatt på NRK1 og i direkte konkurranse med «Lindmo».

Det gikk ikke helt som planlagt på premieren, da forsinkelser førte til at NRKs sendeskjema ble forskjøvet og Fredrik Skavlan møtte konkurranse fra «Nytt på nytt» da han gikk på lufta for første gang på TV 2.

Les mer: Tror NRK-forsinkelse kan ha svekket TV 2s Skavlan-premiere

Ny NRK-forsinkelse
Denne fredagen satte NRK inn en ekstra nyhetssending cirka kl. 21.00 i forbindelse med uværet Knud. Det gjorde at hele NRKs programskjema ble forskjøvet med 15 minutter, og «Skavlan» måtte igjen konkurrere om seerne med «Nytt på nytt»

- Fredag var værsituasjonen svært dramatisk. Meteorologisk sendte ut rødt farevarsel, det vil si at det var forventet «ekstreme konsekvenser» av været, og farenivået gjaldt fylkene Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus. Det vil si at rundt 1,7 millioner mennesker var berørt. I slike situasjoner har NRK et ansvar om å varsle og informere befolkningen, sier Arne Helsingen.

Morten Wiberg i Carat mener NRK-forsinkelsene skaper tøffe konkurranseforhold for TV 2.

«Nytt på nytt» er fortsatt det største programmet vi har i landet. Den er lei å konkurrere mot, men det er mulig for folk å zappe innom «Skavlan» senere, hvis de ønsker, sier han.

Han mener TV 2-nyhetene fungerer dårlig som såkalt lead-in til «Skavlan».

- Det kan hende det isolert sett hadde vært bedre for «Skavlan» om TV 2 sendte nyhetene før «Idol», men om det er bedre for TV 2 totalt sett, er en annen sak.

TV 2: - Godt fornøyde
TV 2s kanaldirektør
Trygve Rønningen mener de har lite å klage over.

- Vi er godt fornøyde med fredagen, spesielt siden «Idol» fikk et kraftig løft fra forrige uke. «Skavlan» går litt ned, men møtte denne uken knallhard konkurranse fra «Nytt på nytt» godt inn i sendingen. Vi har god tro på at «Skavlan» vil løfte seg utover høsten, sier han.

Rønningen i TV 2 ønsker ikke å kommentere grepet til NRK denne fredagen, men sier de ikke vurderer å flytte «Skavlan» for å unngå konkurranse fra «Nytt på nytt».

- Vi har et sendeskjema som er i bevegelse, og som vi har sagt tidligere så er det ingenting som er skrevet i stein. Vi har også andre programmer i vår program-line-up og både lengden på nyhetene og underholdningsprogrammene kan variere. Dette er en kabal som alltid skal gå opp, men akkurat nå gjør vi ingen endringer, sier Rønningen.

Saken fortsetter etter bildet.

Tøff konkurranse: Fredrik Skavlan har møtt konkurranse fra «Nytt på nytt» i sine to første programmer på TV 2. Det sender seerttallet nedover. Foto: TV 2.

Vekst for «Idol»
«Idol» hadde 428.000 seere og en andel på 32 prosent på fredag. Det utgjør en vekst på 64.000 seere. «Senkveld med Helene og Stian» avsluttet TV 2-fredagen med 518.000 seere og en andel på 42,5 prosent. Det utgjør en nedgang på 64.000 seere.

- «Senkveld med Helene og Stian» stabiliserer seg på et høyt nivå etter forrige ukes fantastiske premiere, sier Rønningen.

Også Morten Wiberg i Carat mener TV 2s nye radarpar Helene Olafsen og Stian Blipp leverer som de skal.

- «Senkveld» gjør det fortsatt veldig bra. Selv om den går ned litt sammenlignet med forrige uke, er den på et nivå som er veldig positivt.

Les også: «Overveldet» over Senkveld-tallene: - Var forberedt på det verste

Liten Løke-effekt
NRK og TV 2 er også i hard konkurranse om seerne på lørdager. Denne helgen var det igjen «Stjernekamp» som var størst med 615.000 seere og en andel på 45,4 prosent. Det utgjør en vekst på 63.000 seere.

«Skal vi danse» hadde 542.000 seere og en andel på 40,4 prosent. Det er en vekst på 24.000. Dermed ble ikke PR-effekten fra forrige ukes Frank Løke-brudulje av det store slaget.

TV 2 valgte å fjerne den tidligere håndballspilleren fra «Skal vi danse» etter at han troppet opp på dansegulvet i Borat-drakt uten å ha gitt beskjed til dansepartner og produksjon.

Les også: - Frank Løke er et offer for kanal og produksjon