Selv om stadig færre leser papiraviser, og det totale lesertallet falt med 7,7 prosent i forrige periode, finnes det fortsatt vinnere på papir og Klassekampen er som vanlig blant de største.

Fersk Klassekampen-redaktør Mari Skurdal kan notere seg en vekst på 22.000 lesere for avisen. Nå er de oppe i 110.600 lesere på papir.

- Det føles selvfølgelig helt herlig, sier Skurdal til Kampanje.

- Det er ingen overraskelse for oss at vi gjør det godt, men det er alltid morsomt å øke mest, fortsetter hun.

Les også: Avislesingen faller med 7,7 prosent - VG tar den største smellen

Hun tok over sjefsstolen i Klassekampen etter Bjørgulv Braanen for bare tre uker siden, og kom da fra stillingen som redaksjonssjef og featureredaktør i avisen. Hun har fortsatt klokkertro på papir som teknologi.

- Det har vært en økonomisk god strategi for oss, i hvert fall når man ser på hvor lite tid folk bruker på digitalaviser kontra papiraviser.

- Hvor lenge kan festen på papir fortsette for Klassekampen?

- Det spør vi oss selv om hvert år. Det vi er mest opptatt av akkurat nå er at infrastrukturen for å få ut papiravisen fortsatt skal opprettholdes i Norge. Nå jobber Samferdselsdepartementet med en ny postlov, og det er klart at skal du kutte postombæring hver dag, vil ikke bare vi, men ganske mange aviser få problemer med å opprettholde det redaksjonelle produktet.

- Så det er den store utfordringen for dere nå?

- Det var noen år vi trodde at det digitale ville bli den store utfordringen, men nå ser vi faktisk at det er de store infrastrukturendringene som kommer fra regjeringshold som er en stor utfordring for vår forretningsmodell.

Mens Klassekampen kan kalle seg for vinner på papir, befester VG posisjonen som Norges suverene mediehus digitalt.

Les intervjuet med VG-sjefen her: - Det er i det digitale markedet slaget står

Se hele intervjuet med Mari Skurdal her: