I første episode av fjerde sesong for vitenskapsserien Folkeopplysningen, skulle programleder Andreas Wahl undersøke konsekvensene av å spise kjøtt. Folkeopplysningen ville ha med tre kjendiser i en ny vri av «Fire stjerners middag». Kjendisene skulle få kylling til forrett, mens de så bilder fra produksjon av kylling. Deretter måtte de slakte sin egen hovedrett, et lam, skriver NRK

- Opptakene gikk fint og slaktingen også, men i etterkant fikk deltakerne kalde føtter, sier produsent Tor Erik Olsen til NRK.

Teamet bak Folkeopplysningen tenkte derfor at de hadde hatt uflaks med valg av gjester, og bestemte seg for et nytt opptak med tre nye kjendiser. Også disse opptakene gikk fint, men kjendisene valgte å trekke seg i etterkant. 

- Vi er overrasket. De skrev i et brev til oss at de var redde for å fremstå som «slemme, dumme eller i beste fall hyklerske». Vi forstår jo nå at det er vanskelig å slakte en sau på tv, men synes alle seks kom godt ut. De fremsto som reflekterte og fine mennesker, sier programleder Andreas Wahl til NRK.

Nå sladdes derfor kjendisene som deltok i sesongpremiere av Folkeopplysningen, og programleder Andreas Wahl blir det eneste fjeset å se under middagen.