«Kjendis søker kjæreste» er det selvforklarende navnet på TV 2s nysatsing med premiere våren 2019. Allerede nå kan tv-seerne søke om å komme på date med Ida Fladen, Lilli Bendriss, Dennis Vareide, Glenn Jensen eller Frank Løke

Utvelgelsen av potensielle kandidater skjer i samarbeid med psykolog og samlivsekspert, Frode Thuen.

- Som kjendis møter man forventninger fra andre på hvem og hvordan man er, som det gjerne kan være vanskelig å leve opp til. Eller man kan føle seg presset inn i en rolle hvor man ikke egentlig kan være seg selv. Og det er nødvendigvis ikke et godt utgangspunkt for å finne seg en kjæreste, sier Thuen i en pressemelding.

Ideen til programmet kom fra ingen andre enn TV 2s egen programredaktør Jarle Nakken.

- Jeg fikk ideen til konseptet «Kjendis søker kjæreste» da jeg ble klar over at veldig mange kjendiser er single til tross for at de er populære og ettertraktede. Det må være vanskelig for kjendiser å vite om den oppmerksomheten de får er fordi de er kjendiser, eller om de blir anerkjent for den de er. I dette konseptet hjelper vi kjendisene å møte potensielle kjærester, sortere tankene og bli utfordret av en samlivsekspert og venner på hva de burde se etter i en potensiell kjæreste, sier Nakken.

Blant deltagerne finner vi YouTube-stjerne og tidligere «Farmen kjendis»-deltager Dennis Vareide.

- Jeg trives i forhold, og er egentlig en typisk kjærestegutt, men vet kanskje ikke helt hva jeg trenger i et forhold. Jeg ser etter ei som er eventyrlysten, men ikke for eventyrlysten. Ikke ei som må jogge hver morgen, det blir for mye, men gjerne ei som jeg kan være aktiv med. Jeg er utrolig spent. Superduperdrømmen er at jeg får megamatch, sier Vareide.