Da Trine Skei Grande (V) ble kulturminister i januar ga hennes forgjenger, Linda Hofstad Helleland (H), bort et Rosenborg-skjerf under nøkkeloverrekkelsen i Kulturdepartementet.

- Men jeg heier på Vålerenga, sa en overrumplet Grande.

Senere, da hun ble fotografert med Vålerenga-skjerf på tribunen, måtte hun tåle mye sjikane i sosiale medier. For ikke alle klarte å akseptere at en trønder har Oslo-klubben i sitt hjerte. På en stor fotballsamling på Vålerengas nye stadion i Oslo i dag tok kulturministeren et aldri så lite oppgjør med sjikanen.

- Gud så mye dritt man må skal tåle. Da kjente jeg at jeg ble provosert, jeg må da få heie på det fotballaget jeg vil heie på. Jeg har heiet på det samme laget gjennom hele livet, jeg driver ikke sånn som Torbjørn Jagland (Han sympatiserte med både Rosenborg og Strømsgodset. Red. anmerkning). Jeg har bodd i Oslo mesteparten av livet mitt, men fordi jeg snakker trøndersk så skal jeg tvinges til å heie på et annet lag. Da jeg var ung var Namsos bedre enn Rosenborg. Hallo! sa Grande til latter fra toppene fra klubber som Rosenborg, Vålerenga og storsponsorene i norsk fotball.

 - Jeg tenkte: «Nå, Trine, får du føle bitte litt på det mange innvandrerungdom opplever når de ikke føler at de hører hjem noe sted.» Dagsavisen, som er en osloavis, skrev at «Trine Skei Grande framsto som Vålerenga-supporter» , og alle trønder-avisene var kjempesure, sier kulturministeren, som har skrevet en kronikk i dagens VG med tittelen «Derfor heier jeg på Vålerenga!».

Sinte og sure kommentarer preller av:  

- Jeg heier på Vålerenga, det har jeg alltid gjort. Beklager, folkens, det er ingenting å gjøre med det, la Grande til.

Trine Skei Grande utdyper utspillet i dette intervjuet: