Nylig anmeldte VG boka «Bare en natt til», som den 22 år gamle bloggeren Anniken Jørgensen har skrevet. Men terningen ble trillet til terningkast to. Anmeldelsen har fått forlaget til å reagere.

«En slik form for «bekjennelseslitteratur» er i vinden. Knausgård har gjort det over tusenvis av sider, bloggere lever av det og hvermansen driver med det på sosiale medier. Dette er en bok av sin tid.For her har VG rigget opp en skikkelig drittpakke for Anniken Jørgensen», skriver kommunikasjonssjef Kristoffer Gaarder Dannevig i Panta forlag i VG.

Dannevig stiller spørsmål ved avisens motiver og reagerer også på at det ikke er avisens litteraturanmelder som har skrevet anmeldelsen.

«For det første er ikke anmelderen er ekstern litteraturviter, men VGs egen debattutvikler. Når VG blander roller slik, er det for å få flere klikk eller for å ta en ung blogger? Når VG går løs på en 22 år gammel debutant, er det grunn til å stille spørsmål om motivene.»

Her er anmeldelsen av boka.