I kontrakten som deltagerne skriver under på, og som VG har fått tilgang til, står det blant annet at de deltagerne som blir igjen til sist, får utbetalt 10.000 kroner. De som må blir sendt hjem tidlig eller midt i programmet, får 5.000 kroner.

VG viser til at flere deltagere oppfatter dette som et system for å belønne deltagerne som gjør mest ut av seg foran tv-kameraene. Det er nemlig ingen regler for hvem som sendes ut av «Ex on the beach». Dette står produksjonsselskapet fritt til å bestemme selv.

Mediesjef Hanne McBride i Discovery avviser overfor VG at deltagerne får belønning for hvordan de oppfører seg i programmet.

- Vi kommenterer aldri innholdet i våre kontrakter, men jeg kan bekrefte at alle deltakerne har mottatt et lite honorar som i all hovedsak dekker utgifter i innspillingsperioden. Størrelsen på honoraret var avtalt før avreise til Mauritius, sier hun til VG.

Les mer: Sex, blogg og tv-drama - disse tv-seriene strømmer nordmenn mest (abonnement)