Erlend Skevik (47) er blitt ansatt som vaktsjef i TV2.no. Han forlater dermed stillingen som reporter VG, hvor han har jobbet som reporter i drøyt ti år.

- Jeg opplever at TV 2 har et veldig stort potensial til å utvikle seg digtalt. TV 2 har noen av de flinkeste journalistene i sin stab, så det er ingen grunn til at de ikke skal ha en sterkere digital posisjon. Det er jeg trigget av, sier han til Kampanje.

- Har lykkes best digitalt 
- VG har en svært sterk digital posisjon i det norske mediemarkedet. Hvilke hemmeligheter tar du med deg til TV 2?

- Jeg vet ikke om jeg tar med meg noen hemmeligheter, men jeg har mer enn ti års erfaring fra et av mediehusene i verden som har lykkes best digitalt. Jeg håper det kan bli nyttig i TV 2.

Skevik har 25 års erfaring som journalist med blant annet bakgrunn fra lokalavis i Telemark. 

- Han har lederegenskaper
TV 2 er fornøyd med ansettelsen.

- Vi er veldig glade for å få Erlend Skevik til TV2.no. Han har masse erfaring og kompetanse som hele TV 2 vil dra nytte av. Han vet hvordan det er å dekke store nyhetshendelser i felt og fra desk – og han har lederegenskaper vi ser etter hos en vaktsjef. Han har også stor forståelse for saksbredden TV2.no skal servere det norske folk, sier Derek André Bjølgerud, redaksjonsleder i TV 2, til Kampanje.

 - TV2.no har god fart om dagen, med mange spennende nyansettelser på toppen av en redaksjon stappfull av vinnervilje og journalistisk teft. Vi ønsker å bli et viktigere nettsted for folk flest i hverdagen, samtidig som vi fortsatt skal underholde og engasjere alle som kommer innom oss. Erlend Skevik vil være svært sentral i dette utviklingsarbeidet, sier Bjølgerud.

I går ble det kjent at TV 2 skal ansette ti nye journalister som en følge av avtalen med staten om kommersiell allmennkringkasting. Ansettelsen av VG-reporteren har ingenting med avtalen å gjøre, forteller Bjølgerud.