Etter nesten fem uker på lufta, har Discoverys omstridte realityserie et snitt på 375.000 seere på nett og lineær-tv. Det inkluderer forrige ukes to episoder, som per fredag hadde henholdsvis 245.000 og 123.000 seere, men som fortsatt henter seere på Dplay. Av de ti episodene som har gått på lufta så langt, har sju over 400.000 seere.

Første episode er så langt sett av 472.000, og tre av fire seere har valgt å se den på Dplay.

– Tallene til «Ex on the Beach» fortsetter å legge på seg, og over 350.000 har nå sett første episoden på Dplay. Det er ingen tegn til at interessen er i ferd med å avta med det første, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

På Fem har «Ex on the Beach» så langt et snitt på 112.000 seere

Får kritikk og spalteplass
Mange har latt seg provosere av Discovery-programmet og deltagernes aktiviteter inne på villaen, og  «Ex on the Beach»
har vært en gjenganger i mediene helt siden programmet har gått på lufta. Kritikerne har bestått av alt fra tidligere «Paradise Hotel»-deltakere, leger og kjendismanagere.

- Vi hadde jo regnet med at det skulle bli en snakkis, men interessen fra media og publikum har sprengt alle våre estimater. Det ser også ut til at Ramsys ikoniske «e' det nåkke knulling?» fra Big Brother i 2001 er i ferd med å bli avlastet av Melinas tirade fra første program. Man kan jo aldri planlegge noe slikt, så det er alltid gøy å få være med på en sånn buzz, sier Espen Skoland.

TV3 treffer best lineært
«Love Island»
får ikke like mye kjærlighet fra seerne. Snittet på denne serien er på 115.000 seere på TV3 og Viafree.

Her er fordelingsnøkkelen helt annerledes. 70.000 velger å se programmet på TV3, mens 45.000 ser det på Viafree. «Love Island» er i tillegg det mest sette norske programmet på Viaplay, men disse tallene går ikke Nordic Entertainment Group ut med.

- Programmet treffer svært godt hos den unge målgruppen og har en andel kommersielle seere på 71 prosent. «Love Island» sendes seks dager i uken, og bidrar til seing på alle plattformer gjennom hele uken – vi ser en sterk vekst i trafikk på Viafree, og appen har over 100.000 nedlastninger. Totalt sett er tallene ok, selv om vi ikke når opp på et «Paradise Hotel»-nivå i seingen, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum.

Hun mener det blir feil å gjøre en direkte sammenligning av de to programmene. I motsetning til «Ex on the Beach», som sendes to ganger i uken, går «Love Island» seks dager i uken.

- Vårt program er en ung konkurransedrevet realityserie hvor fokuset er å finne kjærligheten. Den skiller seg vesentlig fra  «Ex on the Beach», sier hun.