NRK dobler antallet «Debatten»-sendinger, fra en til to ganger per uke.

- Debatt er midt i kjernen av NRKs samfunnsoppdrag. Vi ønsker med dette å styrke fellesarenaen for den offentlige samtalen i prime time på TV, sier fagsjef i NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, i en pressemelding.

Både han og programleder Fredrik Solvang mener to sendinger i uka vil gjøre at «Debatten» kommer tettere på nyhetspulsen.

- Med to sendinger blir det enklere å ta opp helt dagsaktuelle temaer, vi kan enklere følge pulsen i nyhetsbildet og forhåpentligvis bidra mer til å sette dagsorden også, sier Solvang.

Han forteller at de på sikt har mål om å i større grad involvere publikum.

- Vi skal i gang med et arbeid for å finne ut hvordan vi kan innrette Debatten på en sånn måte at vi kommuniserer direkte med seerne våre både på NRK1, i NRK TV og i sosiale medier. For til syvende og sist er vi jo her for å reflektere det samfunnet vi lever i, så da trenger vi innspill, bistand og råd fra nettopp dem som engasjerer seg i ordskiftene vi kan skape i Debatten, sier Solvang.

Fra 6. november vil Debatten sendes på tirsdager og torsdager, kl. 21.25.