Gründer, modell og blogger Camilla Pihl starter nytt livsstilsmagasin på nett i partnerskap med Venture Factory. Magasinet skal skrive om mat, reise, interiør, mote og lignende. Pihl blir redaktør og får med seg to innholdsprodusenter som skal skape inspirerende innhold for magasinets lesere. Magasinet vil bære Camilla Pihl sitt navn og publiseres på CamillaPihl.no, som er hennes blogg i dag.

- Har du blitt lei av å blogge?

- Jeg har overhodet ikke blitt lei av å blogge. Jeg elsker faktisk å blogge. Men jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noen endringer i innholdsuniverset. Jeg har hatt et ønske om å lansere et nettsted, eller livsstilsmagasin, som nærmest fungerer som en hybrid mellom et tradisjonelt nettmagasin og en blogg. Denne modellen hadde vi så stor tro på at vi bestemte oss for å presentere caset overfor Venture Factory. De tente umiddelbart på prosjektet, vi laget en joint venture, og nå er det like før vi er klare til nylansering, sier Pihl til Kampanje.

- I Camilla Pihls ånd
- Hva blir den største forskjellen på bloggen og det nye nettmagasinet?

- Vi må jo spare litt hemmeligheter til lansering da, men kort oppsummert kan jeg si at innholdet vil forbli i Camilla Pihls ånd, men det blir mer innhold, flere bidragsytere, og helheten har blitt et litt annerledes nettsted enn noe annet vi har sett i markedet. Det vi i dag kjenner som bloggen vil leve videre på nettstedet som en slags «dagbok». 

- Blir livsstilsmagasinet et rent kommersielt produkt, eller blir det et magasin med redaksjonelt innhold som forholder seg til redaktør- og vær varsom-plakaten?       

- Nettstedet vil helt klart ha mest innhold som ikke er reklame og det som er kommersielle samarbeid vil selvsagt merkes i henhold til gjeldende regler. Nyhetsjournalistikkens merkelapper passer nok ikke helt inn i dette prosjektet, sier Camilla Phil.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Magasinpartnere:

Styreleder i Peters & Pihl Invest, Peter Peters, redaktør Camilla Pihl, mediesjef i Venture Factory, Tale Gøvik, og administrerende direktør i Venture Factory, Even Aas-Eng. Foto: Eivor Eriksen

- Først i Norden 
Det nye livsstilsmagasinet vil eies av et holdingselskap som er et joint venture mellom Venture Factory og Peter & Pihl Invest, som eies av Camilla Pihl og Peter Peters. Venture Factory går inn med 2,5 millioner kroner i kontanter og vil eie 66 prosent, mens Peters & Pihl AS vil eie 34 prosent. Det nye selskapet vil i første omgang eie 51 prosent av datterselskapet CamillaPihl.no mens Peters & Pihl Invest eier resterende 49 prosent.

I oktober skal det nye magasinet på nett lanseres.

- Vi tror vi er først ute i Norden til å videreutvike en blogg til å bli et magasin på nett med flere bidragsytere enn bloggeren selv. Målet på lang sikt er å skape et produkt som kan leve uavhengig av Camilla Pihl sin medvirkning, men som fortsatt bærer hennes merkevare. Det finnes flere eksempler på slike magasiner, som for eksempel Marie Claire, sier administrerende direktør i Venture Factory, Even Aas-Eng, til Kampanje.

- Camilla er drømmepartner
Tale Gjøvik er sjef for mediesatsningene i Venture Factory. Hun er begeistret over samarbeidet med Camilla Pihl.

- For å være helt ærlig er Camilla Pihl en drømmepartner å få lov til å utvikle et magasin med. Hennes ufravikelig krav til kvalitet sikrer både lesere og kommersielle samarbeidspartnere det de vil ha. Vi gleder oss til å ta dette produktet ut til markedet. sier Gjøvik.

- Hvorfor er hun drømmepartner?

- Hun har en enorm troverdighet, det er hennes kjennetegn. Camilla blir ofte trukket frem som et eksempel på hvordan man skal merke i sosiale medier. Du vet at du får kvalitet. Camilla er også veldig tydelig på hva hun vil og ikke vil, hun er en som sier nei til annonsører dersom hun føler at et samarbeid blir feil for hennes merkevare. Da blir det også trygt for annonsørene fordi det vet at de havner i et riktig og godt miljø, sier Gjøvik til Kampanje.

Styrer unna blogger- og influencerverdenen
Hun og Even Aas-Eng understreker at det ikke er den voksende blogger- og influencerindustrien som skal utfordres når magasinet lanseres.

- Dette er ikke et forsøk på å tre inn i influencer- og bloggerverdenen. Det kan godt hende at det finnes flere bloggere vi kan samarbeide med, men det er ikke noe vi har tenkt på nå. Vi skal lage et livsstilsmagasin, det er det som er vår plan, sier Aas-Eng.

- Er det mange bloggere dere ikke ville ha inngått samarbeid med?

- Det er mange flinke bloggere, men jeg vil heller si at vi ikke kunne ha funnet en bedre partner enn Camilla. Hun er en blogger som treffer målgruppen 18-45 år. Hun inspirerer både mor og datter, sier Gjøvik.

- Hvem skal dere konkurrere med?

- Jeg vil si at vi vil konkurrere med de store mote- og livsstilsmagasinene, svarer Gjøvik.

- Hvor store skal dere bli?

- Det er det vanskelig å svare på. Vi har store ambisjoner og føler vi har et godt utgangspunkt fordi Camilla Pihl er en etablert merkevare. Men vi går ikke ut med noen tall, sier Even Aas-Eng.

Camilla Pihl svarer slik når Kampanje spør om hvor mange lesere og omsetning det nye magasinet sikter mot:

- Oi! Vi har ikke tenkt så mye på den biten. Heldigvis tenker teamet i Venture Factory veldig mye på akkurat den slags, slik at vi kan konsentrere oss om å lage det beste nettstedet, sier hun. 

- Nøkkelen for å lykkes
Styreleder i Peters & Pihl Invest, Peter Peters, sier følgende om valget av Venture Factory som samarbeidspartner:

- Venture Factory bygger et moderne mediehus og er en perfekt partner for oss. Deres kompetanse på innholdsproduksjon, distribusjon og teknologi er nøkkelen for å lykkes i den nye mediehverdagen. Kombinasjonen av Venture Factory-miljøet og merkevaren Camilla Pihl er svært sterk og det tror vi andre potensielle partnere vil legge merke til. 

Både Venture Factory og Peters & Pihl Invest røper at det kan komme flere satsinger etter hvert.

- Vi jobber med flere spennende satsinger i nye holdingselskapet, men det er for tidlig å snakke om nå. Nå er det fullt fokus på relansering, eller lansering, av nye Camillapihl.no, sier Pihl.  

Forlovet og forretningspartnere
Even Aas-Eng sier det slik:

- Venture Factory satser på medier og sammen med Peters og Pihl har vi et felles mål om å utvikle en rekke nye mediaesatsinger innenfor kategorien livsstil. Magasinet Camillapihl.no er den første av disse. 

Peter Peters og Camilla Pihl, som har vært forlovet i ti år, eier og driver selskapet Friendly Entertainment sammen. Selskapet omsatte for 13,4 millioner kroner i fjor, en økning på 4,7 prosent fra året før. Resultatet endte på 800.000, som var en nedgang på 11 prosent. The Camilla Pihl Company omsatte for 3,3 millioner kroner i 2017, en vekst på ti prosent. Resultatet falt med 20 prosent til 400.000 kroner. Holdingselskapet Peters & Pihl Invest fikk et resultat på 1,4 millioner kroner, mot 1,9 millioner året før.