På en svært begivenhetsrik Schibsted-dag der selskapet kommuniserer både oppsplitting av selskapet og ny leder, ble det også klart at konsernsjefen selv, Rolv Erik Ryssdal, blir leder av et nytt og mer internasjonalt rubrikkselskap som tar sikte på å børsnoteres i løpet av neste år. 

Les også: Schibsted-topper: - Skal bygge to sterke selskaper med to sterke ledere

Les også: Ny Schibsted-sjef om mannsdominans: - Noe hele næringslivet sliter med

Ryssdal tar på mange måter dermed over jobben til lederen av Marketplaces-divisjonen i dag, Sondre Gravir, som er på vei til private equity-selskapet Altor og deres selskap, treningskjeden Sats.

- I praksis kommer jeg til å overta mye av det ansvaret Sondre hadde, sier Ryssdal til Kampanje.

- Ingen sammenheng
Han bekrefter samtidig at Gravirs stilling derfor ikke kommer til å lyses ut.

- Var det ikke plass til Sondre Gravir i det nye selskapet?

- Jo, absolutt. Sondre valgte selv å gå til en annen jobb. Det hadde ikke sammenheng med organisasjonsendringen.

Schibsted-nyhetene kom kort tid etter at Gravirs avgang ble kjent.

- Jeg kommuniserte min exit først i forrige uke, men jeg meddelte styret og Rolv Erik Ryssdal som var min nærmeste sjef om min beslutning allerede i juni. Jeg tok beslutningen før styret konkluderte på ny struktur og før lederspørsmålet kom opp ette sommeren, sier Gravir.  

Les også: Sats bygger muskler med Schibsted-topp: - Han kan mer teknologi enn gjennomsnittet

Bestemte seg før sommeren
Han sier han gjennom sommeren har vært med å jobbe frem planene som i dag ble presentert for markedet, men at hans beslutning om å slutte i selskapet inntraff i god tid før styret og ledelse tok beslutningen om å splitte om selskapet.  

- Det er aldri et riktig tidspunkt for å slutte, men jeg tok min beslutning på eget grunnlag og før styret satte i gang disse prosessene.

- Og hva synes du om at din sjef Rolv Erik Ryssdal tar over din jobb?

- Det tror jeg blir veldig bra. Rolv Erik har vær med på hele reisen, så dette blir bra. Det blir spennende for Marketplaces-selskapet å få litt luft under vingene og bli et selvstendig selskap, sier Gravir.

Selger etter aksje-byks
Etter at nyheten om endringene Schibsteds spratt aksjen i mediekonsernet i været og både A- og B-aksjene til Schibsted la på seg med mellom 10 og 15 prosent noe som er bestenortering så langt i år.

Ved børsslutt i dag hadde Schibsted økt markedsverdien av selskapet til rundt 75 milliarder kroner.

Nå benytter også Gravir anledningen til å selge nesten 8.500 aksjer i Schibsted til en kurs på 303,70 kroner. Da børsdagen i dag startet var kursen på drøye 260 kroner. Nå vil han i stedet investere pengene sine i sin nye arbeidsgiver i treningskjeden Sats.

- Ja, jeg gjør et lite salg. Jeg sitter fortsatt igjen med en god del aksjer og det skal jeg gjøre også fremover, men jeg vil investere litt i selskapet jeg skal begynne i. Det lettere å selge aksjer enn hus, sier han.

- Kunne ikke selge tidligere
Han sier han nok ville solgt unna Schibsted-aksjer uansett, gitt at han skulle starte i en ny jobb. Årsaken til at han ventet til i dag og etter nyheten ble kommunisert, skyldes han egen «innsideposisjon» i mediiekonsernet.

- Jeg kunne derfor ikke selge tidligere, men nå var det naturlig å selge seg litt ned gitt at jeg skal dit jeg skal.

- Men det ble en hyggelig utvikling på børsen i dag?  

- Jeg tror det er mange som har hatt en hyggelig reise med Schibsted-aksjen og den siste tiden. Det hare vært en god utvikling i Schibsted.

Med en kurs på 303,70 kroner selger Gravir aksjer for rundt 2,5 millioner kroner som han altså skal investere i sin nye arbeidsgiver, men han vil fortsatt sitte med 4.577 A-aksjer og 5.480 B-aksjer. Aksjene har han fått gjennom opsjonsordninger i selskapet  og egne handler.

- Jeg husker jeg kjøpte litt på egenhånd til ganske høy kurs da jeg begynte i i 2007.

Rett etter finanskrisen i 2009 stupte Schibsted-aksjen til ned mot 30 kroner, men har siden hatt en svært hyggelig utvikling.