I 2016 inngikk toppsjefen i bredbånds- og tv-distrbutøren Altibox «sin største reklameinvestering noensinne», da det Lyse-eide selskapet gikk inn som sponsor av norsk toppfotball.

Les også: Altibox tilbake på banen - har aldri gjort større reklameinvesteringer

Nå signerer Altibox for et nytt år som sponsor på fotballbanen - etter at det for noen år siden ble klart at Norsk Tipping skygget banen i det som en gang het Tippeligaen.

- Gjennom sponsoratet har vi fått erfart hvilket voldsomt engasjement fotball skaper for både store og små i hele Norge. Sponsoratet har vært stang inn for Altibox, og derfor ønsker vi å fortsette som sentral samarbeidspartner for toppfotballen, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred i Altibox.

- Drømmer du om Altibox-ligaen?

- Det vil i så fall være er ny diskusjon. Jeg sier heller so far so good i forhold til hva vi har fått til så langt, sier Skjelbred.

- Kan dere vise til noen tall som viser at merkevaren Altibox har styrket seg gjennom partnerskapet?

- Det har vært en positiv utvikling, men om det bare har med fotball å gjøre er alltid vanskelig å isolere. Vi ser imidlertid at vi har fått god eksponering av merkevaren vår nasjonalt samtidig som vi har et godt samspill med de lokale partnerne våre på lokalt nivå.

- Det var en tøff reise
Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, sier «sponsoravtalen utgjør et utrolig viktig bidrag i arbeidet med å styrke norsk fotball.»

- Vi er stolte av å ha med oss en så spennende aktør som Altibox på laget, og gleder oss til å se hva vi kan få til sammen i det videre samarbeidet, sier han.

- Hva er det beste som har kommet ut av samarbeidet?

- Mange synes kanskje vi var vel tøffe når vi tok tilbake vår egen merkevare og gikk fra å hete Tippeligaen til Eliteserien. Å få med Altibox og Coop som partnere var en reise som vi måtte selge inn med stor tyngde og entusiasme, men at Altibox nå velger oss basert på egen erfaring og benytter seg av opsjonsmulighetene, er en fjær i hatten, sier Øverland.

- Så nå blir det snart Altibox-ligaen?

- Nei, vi er opptatt av å eie vår egen merkevare. Merkevaren vår er ikke til salgs, sier han.

Da avtalen ble inngått i 2016 kunne Kampanje erfarer at det var snakk om noen titalls millioner kroner.

- Hvor mye penger er det snakk om nå? 

- Det er vår største kommersielle partner så det er naturligvis viktig. Pengene går til klubbene som igjen kan drive med spillerutvikling og bli bedre til å spile fotball.

- Ble det en avtale med større verdi?

- Den er på samme nivå. Den går ikke ned.

- Vært på ballen
Kommersiell direktør i Altibox, Stian Stian Røisland, sier den geografiske spredningen av lagene i Eliteserien og OBOS-ligaen veide tungt på vektskålen da sponsoratet ble inngått. Altibox har 33 partnerne som sørger for fiberutbygging og leveranse av Altibox-tjenester til privatpersoner og bedrifter i hele Norge noe selskapet mener passer som «hånd i keeperhanske» til lokasjonene til flere av Altibox-partnerne.

- Partnerne har vært på ballen fra første avspark. I samarbeid med klubbene har de skapt liv og røre både før, under og etter kampene gjennom Fanzone-arrangementene. Målet har vært å skape hyggelige aktiviteter som engasjerer hele familien, og tilbakemeldingene fra hele landet tyder på at vi har lykkes med det så langt, sier kommersiell direktør.

Har gitt merkevare-løft
Nye tall viser at i overkant av 1,6 millioner tilskuere følger sine favorittlag fra tribunen i løpet av en sesong. I tillegg følger i gjennomsnitt 180.000 seere med på hver kamp som sendes på tv.

- Fotball er den største lagidretten i Norge, og er dermed en spennende arena for Altibox-partnerskapet å vise seg frem på. Altibox-logoen er godt synlig på høyre arm på alle spillerdrakter, på arenaene og på ulike skjermer ved avspark. Det har gitt merkevaren vår et betydelig løft så langt. Samtidig skal vi gjøre enda mer ut av det store spillerommet vi har i samarbeidet, og derfor benytter vi oss av muligheten til å forlenge den opprinnelige avtalen. Nå gleder vi oss til å bygge videre på de gode konseptene og aktivitetene vi har igangsatt sammen med Norsk Toppfotball, sier Røisland.

Altibox konkurrerer med de tradisjonelle tv-distributørene som Get, Viasat og Canal Digital om tv-kundene og er den aktøren som har vokst raskest i et marked som i beste fall utvikler seg flatt.

Altibox hadde etter først halvår 510.000 kunder. Ved inngangen til 2017 hadde Altibox 447.762 aktive bredbåndskunder og over 400.000 tv-kunder.