Saken er oppdatert med kommentarer fra Sondre Gravir og Rolv Erik Ryssdal. 

Sondre Gravir, toppsjef for Schibsteds rubrikksatsinger, gir seg etter 11 år i Schibsted. Han har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Sats Group. Han forlater Schibsted i oktober, men skal fortsatt sitte i styret i Finn. Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal vil fungere som sjef for Schibsted Marketplaces inntil Gravirs etterfølger er på plass.

- Dette var en veldig vanskelig avgjørelse å ta, sier Gravir i en pressemelding.

Gravir har vært administrerende direktør i Finn, Bergens Tidende og Aftenposten. Han har tidligere blitt nevnt som en mulig kandidat til stillingen som konsernsjef i Schibsted etter at Ryssdal går av.

Gravir: - Ingen dramatikk
- Tar du nå endelig farvel med mediebransjen?

- Jeg synes ikke man skal spekulere så mye på det som skal skje i fremtiden. Mediebransjen har vært en viktig del av livet mitt i mange år, og også fremover vil det være det som leser og bruker. Men jeg skal sitte i styret i Finn, noe jeg er glad for, og vil derfor kunne følge utviklingen tett fremover, sier Gravir til Kampanje.

- Ligger det noen form for uenighet eller strid bak din beslutning om å forlate Schibsted?

- Nei, absolutt ikke. Jeg har samarbeidet godt med Rolv Erik Ryssdal, med styret og sentrale ledere i Schibsted. Veien videre for Schibsted Marketplaces er godt planlagt og den er tydelig. Schibsted Marketplaces er i god vekst, så det er absolutt ingen dramatikk bak min beslutning om å slutte.

Gravir skjønner at hans avgang kommer overraskende på mange i og utenfor Schibsted.

- Timingen for slike avganger er aldri god, så jeg kan forstå at noen blir overrasket. Jeg måtte tenke meg godt om, og mer enn det som er vanlig, når det kommer slike henvendelser. Jeg så på tilbudet fra Sats som en fantastisk spennende mulighet.

- Når fikk du tilbudet og når takket du ja?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Gravir. 

- Mange har nevnt deg som en kandidat til stillingen som konsernsjef i framtiden? Utelukker du comeback?

- Det vil jeg heller ikke si noe om. Nå tenker jeg mest på at det er mye spennende som venter i Sats i årene fremover.

Saken fortsetter etter bildet.

Mister rubrikksjef: - Jeg skulle ønske Sondre Gravir kunne fortsette i mange år til, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal, som samtidig avviser at det ligger en konflikt bak avgangen. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.

Ryssdal avviser konflikt
Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal forteller i pressemeldingen at han ikke bare mister en kollega, men også en venn.

- Sondre har vært en enestående leder i de årene han har jobbet for Schibsted og vi vil savne evnene og kompetansen hans. I løpet av de siste årene har vi jobbet tett sammen og utviklet et vennskap. Jeg vil savne han som en person og hans positive personlighet, og jeg er lei meg for at han forlater oss, sier Ryssdal.

- Det er imidlertid betryggende at vi har mange sterke ledere med en mangfoldig erfaring fra både toppledelsen i Schibsted Marketplaces og gjennom enheten.

- Ligger det en konflikt eller en uenighet bak Gravirs avgang?

- Nei, det gjør det ikke, tvert imot synes jeg det er meget kjedelig at Sondre slutter. Han har gjort en kjempejobb gjennom mange år, og jeg skulle ønske han kunne fortsette i mange år til. Heldigvis kommer vi fortsatt til å ha kontakt, og han fortsetter i styret i Finn, sier Ryssdal til Kampanje  

- Mister Schibsted en mulig framtidig konsernsjef?

- Det spørsmålet kan ikke jeg svare på, det må rettes til styret, svarer Ryssdal.  

- Håper Schibsted å finne en etterfølger internt i konsernet, eller vil dere også vurdere eksterne kandidater?

- Dette må vi komme tilbake til, men vi jobber med å finne Gravirs erstatter så fort det lar seg gjøre. 

Les også: Schibsted knuste konkurrent - nå skrur Ryssdal ned pengebruken (abonnement)

- Vil savne Schibsted-kulturen
Nå ser Sondre Gravir frem mot nye oppgaver i en helt annen bransje. Sats-gruppen driver 240 treningssentre med 660.000 medlemmer og 8.000 ansatte. Nå skal selskapet børsnoteres, og målet er å bygge Europas ledende fitness-konsern.

- Jeg kommer til å savne mine Schibsted-kolleger og den fantastiske Schibsted-kulturen. Samtidig er jeg også veldig spent på å ta på meg rollen som administrerende direktør i Sats-gruppen. Det er et flott selskap med et oppdrag jeg sterkt stiller meg bak: Å gjøre folk sunnere og lykkeligere. Jeg har vært medlem selv i mange år, og sammen med det store laget i Sats vil vi skape det ledende europeiske treningskonsernet, sier Gravir.