Frank Løke sin sorti i «Skal vi danse» skyldes først og fremst Løke og hans vurderingsevne. Men hvis det skal plasseres skyld så ligger den også hos kanalen. «Skal vi danse» er et av mange realitykonsepter der kjendiser skal konkurrere. Produksjonsselskapene ønsker best mulig tv og prøver å holde deltageren i boblen lengst mulig. Dette gjøres ved å skjerpe konkurranseinstinktene, redusere mulighetene for å kommunisere med omverden, styring av hva deltagerne skal si og gjøre, bygge de opp med urealistiske forventninger og hele tiden styrke deres kjendisstatus.

Forventningene fra kanal og produksjonsselskap og utfordringene dette gir deltagerne, gjør ofte at kjendisene kjemper hardere om oppmerksomheten. Kanalene lager egne saker både i form av nyheter og sosiale medier. Så jobber kommunikasjonsavdelingene i kanalene på spreng for å prøve å sikre intervjuer av deltagerne i flest mulig andre medier. Dette er ikke alltid like lett, siden mediekanalene ofte er konkurrenter. Dette gjør presset til å lage overskrifter større. Det å stå alene mot det presset som gis er ikke alltid like lett. Ofte takker kjendisene ja til å lage saker som ikke fremmer en selv, men konseptet. Sånn sett blir kjendisene en marionett som følger de sterke oppfordringene som kommer.

«Skal vi danse» kan nok ikke velge og vrake av kjendiser på øverste hylle lenger. Så mange kjendiser har vi dessverre ikke i Norge. Dette gjør at en må grave mer og ta tak i nye profiler som ikke alltid har hatt mye erfaring med mediehåndtering og balansen mellom produksjon og kanal.

Frank Løke har blitt et offer av en kanal og produksjon som stadig ønsket mer oppmerksomhet og evnen til å sjokkere seerne

Frank Løke er nok et offer av kjendiseriets søte kløe. Han ble kjendis over natten med «Farmen». Hans konflikt med sirkusartisten Erlend Elias skapte et navn som alle husket. Men nærmest som en narkoman, virker det som om oppmerksomhet er blitt en rus for Frank Løke. Kampen om å vinne, kampen om å sjokkere, kampen om å prøve å finne en målgruppe som skulle bli hans fans ble altoppslukende. Når panikken er total, er selvsagt nakenhet et gammelt og tidløst triks.

Men denne gangen endte det ikke helt som kanalen ønsket. TV 2 kastet seg over Løkes Borat-drakt allerede før sending på lørdag. Løke og dansepartneren stod villig frem og danset i vei mens de øvde på nummeret. Antagelig var saken laget allerede på torsdag. Med andre ord var kanalen veldig klar over at det var stor sannsynlighet for at Løke ville danse i Borat-drakt på direkten. Det at ingen visste om dette stuntet er selvsagt bare tull. Hadde det vært tilfelle så ville TV 2 hatt langt større problemer. At sminke, kostyme, deltageransvarlig, PR, promo eller noen andre ikke skulle ha sett Løke skifte eller hadde med seg egen drakt bak i garderoben er urealistisk.

TV 2 har visst om at dette kom til å skje. Løke har i hvert fall diskutert dette i forkant av sendingen. Så får vi se om det har vært mer enn en skjult oppfordring eller om avslaget fra kanalen er på linje med når du sier at du tar regningen, men er overlykkelig når kompisene vippser deg litt senere på kvelden.

Frank Løke har blitt et offer av en kanal og produksjon som stadig ønsket mer oppmerksomhet og evnen til å sjokkere seerne. Sirkuset fortsetter med trolig høyere seertall på lørdag, mens en sliten Løke får trøste seg med Erlend Elias og avslått rampelys.