Podkasten Tinius Talks presenteres på Kampanje.com etter avtale mellom Stiftelsen Tinius og Kampanje og uten noen form for økonomiske bindinger.

Berkeley-professor Morten T. Hansen og Artic-rådgiver Jon Gunnar Pedersen var nylig til stede på «Media Business»-konferansen for å snakke om hvordan medier best kan konkurrere på den digitale arenaen. Etter konferansen dro de videre til Stiftelsen Tinius for å spille inn en Tinius Talks-podkast om samme tema.

I episoden stiller Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, blant annet spørsmål som: Hvordan kan medier få økt konkurransekraft i en stadig mer digital verden? Er det noen vits å ta opp kampen mot de globale, teknologiselskapene? Og hva er egentlig kvalitetene til selskaper og ledere som lykkes? Er det mulig å både ha et stramt fokus og drive med eksperimentering?

- Det er helt nødvendig at land som Norge og Sverige har landbaserte medier. Istedenfor å tenke at man blir kjørt over av globale selskaper, bør mediene tenke mer på hva som er unikt ved dem, som for eksempel det lokale innholdet. Jeg håper vi aldri får en fremtid der Silicon Valley gir ut alle nyhetene i Norge fordi det ikke er noe annet igjen, sier Morten Hansen, professor på Berkeley, i podkasten fra Stiftelsen Tinius.

- Jeg tror det finnes en forretningsmodell der ute hvor folk er villig til å betale for den informasjonen de trenger. Ideen om at du kan få noe av høy kvalitet helt gratis finnes ikke, sier Jon Gunnar Pedersen, partner i Artic Securities. Og legger til:

- Jeg tror folk er villige til å betale for at noen gjør den redaksjonelle jobben for dem, slik at man slipper å scrolle seg igjennom mengder med informasjon på egen hånd.

Tinius Talks distribueres på iTunes, Spotify og SoundCloud, men du kan også lytte til sendingen på Kampanje.

Her kan du høre hele sendingen med Jon Gunnar Pedersen og Morten T. Hansen. 

Fikk du med den forrige episoden fra Tinus, hvis ikke kan du lytte til den her.