For sjuende år på rad har NRK tatt på seg jobben å finne «Norges ultimate entertainer» og også i år er tv-seerne mer enn gjerne med på jakten. Første episode av «Stjernekamp» hadde et snitt på 760.000 seere og en andel på 64,1 prosent på lørdag.

- Til sammenligning hadde premieren i fjor 788.000 seere og 64 prosent markedsandel. Det ligger altså helt på nivå med fjoråret, med den samme markedsandelen, selv om det er litt færre seere, sier medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK.

Denne gangen har NRK fått med seg kjente artister som Dag Ingebrigtsen og Maria Arredondo, samt nye stjerneskudd som Ella Marie Hætte Isaksen og Ulrikke Brandstorp.

Les mer: Disse artistene er klare for «Stjernekamp»

«Stjernekamp» var bare én av flere NRK-premierer i helgen. For mange - 537.000  for å være nøyaktig - startet tv-høsten med «Norge rundt» på fredag. 606.000 fikk med seg «Beat for beat».

«Side om side» startet sesongen med 695.000 seere og en andel på 61,3 prosent. Det er en vekst fra fjorårets premiere som samlet 673.000 seere. «Hvorfor det?» med Trond-Viggo Torgersen hadde 467.000 seere.

Tv-seerne må vente til førstkommende fredag for sesongens første «Nytt på nytt» og «Lindmo». Da starter også fredagsduellen mellom NRK og TV 2, som setter i gang «Idol» denne uka. De som venter på «Skavlan» og «Senkveld» må smøre seg med tålmodighet i ytterligere noen uker.

Les mer: TV 2 utfordrer gullrekka til NRK: - Dette er vår «diamantrekke»