Det digitale markedsføringsselskapet Talent Media AS, lanserte denne uken sin egen nettavis under samme navn. Selskapet, som har spesialisert seg på stillingsannonser og content marketing, siden oppstarten i 2017, satser nå på å levere gratis redaksjonelt innhold rettet mot unge talenter i arbeidslivet.

- Vi har valgt å spisse oss inn mot målgruppen 20-35 år, og vi vil ha tre redaksjonelle satsningsområder. Vi vil fortelle spennende historier om unge talenter, til inspirasjon, vi vil lage nyttig forbrukerjournalistikk og vi vil dekke ledere, for å lære av deres erfaringer, forteller daglig leder i Talent Media, Martha Gausdal (27), til Kampanje.

Hun bekrefter at nettavisen vil drives i tråd med Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. 

- Hva er motivasjonen bak satsingen? Er det for å selge flere stillingsannonser, eller er det et behov for å lese om unge talenter?

- Vi synes det er et reelt behov. Vi har holdt på kommersielt siden januar 2017, og vi har sett at det folk sliter mest med, er å finne det beste talentet. Selvfølgelig er vi ikke misfornøyd hvis det skaper synergieffekter, og at flere også får med seg vårt kommersielle innhold, men vi ser at det er en åpning i markedet her, og vi sitter selv i målgruppen vi vil nå. Vi har laget en portal som kan favne mye innenfor vår målgruppe, svarer Gausdal.

Den nye nettavisen vil driftes av ovennevnte Gausdal, som vil ha ansvar for det kommersielle, og Synnøve Sundby Fallmyr (26), som vil være redaksjonell leder og eneste journalist i selskapet. 

- I tillegg har vi tilgang til kompetansen som sitter sentralt hos vårt moderselskap, Venture Factory, og vi får hjelp til arbeidet med kommersielt innhold og distribusjon derfra, forteller Gausdal.

Skal gjennomføre emisjon
Den ferske nettavisen, som skal finansieres gjennom stillingsannonser og annet kommersielt innhold, kunne i oppstartsåret sitt skilte med en omsetning på 737.000 kroner, og et negativt resultat før skatt på over en halv million kroner.

Even Aas-Eng, seriegründer og daglig leder i moderselskapet, Venture Factory, forteller at de planlegger å gjennomføre en emisjon for å finansiere den nye nettavissatsingen.

- Vi har ikke gjennomført emisjonen enda, så vi vet ikke hvilke eksterne investorer som er intressert i å spytte inn penger. Venture Factory kommer uansett til å stille med den kapitalen som trengs for å gjennomføre satsningen, sier Aas-Eng til Kampanje.

Sliter med lønnsomheten
Gjennom selskapet Venture Factory, hvor han er daglig leder og største aksjonær, har Aas-Eng dratt i gang selskaper som Mymuse AS, Newslab AS, Filter Media AS og OPT.

I tillegg har Aas-Eng også skaffet seg en eierpost i Radio Metro.

Les også: Tar et nytt jafs av radioselskap - kjøper aksjer av storeier

Men lønnsomheten har latt vente på seg i flere av selskapene hvor Venture Factory er største aksjonær. Venture Factory har siden sin oppstart i 2012 tatt et regnskapsmessig tap på i overkant av 29 millioner kroner, ifølge tall fra Proff.no. Selskapet står i 2017 oppført med eiendeler verdt 52 millioner kroner.

- Tjener du nok penger på den løpende driften til å holde alle satsingene i live, i og med at flere av selskapene under Venture Factory-paraplyen har dårlig lønnsomhet?

- Noen av våre selskaper tjener gode penger, mens andre er i vekstfasen og krever kapital. Slik er det å leve av og bygge selskaper, og vi har nok kapital til å finansiere dagens portefølje samt fremtidige satsninger, svarer Aas-Eng.

De selskapene som virkelig har skutt fart er content-selskapet Newslab,  performance-byrået Opt og markedsføringsbyrået Inviso Media. Content-selskapet Newslab kunne i 2017 skilte med en omsetning på nesten 14 millioner kroner, og et resultat før skatt på litt i overkant av 1,5 millioner kroner. 

Les også: Try sluker Opt - skiller lag med Venture Factory