Strømmetjenesten Strive blir det nye hjemmet for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i Norden de neste årene. Den skal nemlig vise alt fra La Liga og Serie A frem til 2021. Det var VG som først omtalte den nye tjenesten. 

Bak Strive står sportsrettighetsselskapet IMG. De er mest kjent som et agentur som selger og formidler sportsrettigheter, men nå velger de å kjøpe rettighetene selv og henvende seg direkte til sluttbrukerne. Et abonnement på Strive vil koste 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året.

IMGs svenske sjef Kristian Hysén avviser at dette betyr at de har mislyktes med å selge rettighetene i det nordiske markdet.

- Nei. Da vi så på rettighetene til La Liga og Serie A, gjorde vi en vurdering av at det finnes et større potensial med å sette Strive på banen. Dette er ikke et reaktivt grep, men noe vi synes er uhyre spennende. Det finnes en luke i markedet for et sportstilbud der forbrukerne selv kan velge hva de vi betale for. Tidligere har disse måtte kjøpe store, dyre pakker, men den tiden begynner å tikke mot slutten, sier Hysén til Kampanje.

Det er MTG-kanalene, som nå går under navnet Nordic Entertainment Group, som har hatt rettighetene til La Liga og Seria A de siste årene. Den avtalen går nå ut.

- Vi har ført dialog med samtlige mediehus og diskutert ulike initiativ, men for oss som selskap er dette en mulighet vi vil ta her og nå. Skandinavia er et sterkt digitalisert marked og det finnes en stor interesse for disse ligaene, med ikoner som Messi og Ronaldo.

- Har dere fått andre bud på rettighetene?

- Ja, vi har fått bud på markedet fra ulike aktører, men i konkuarranse med alternativet har vi gjort en vurdering av at dette er en for god mulighet til å gå glipp av. Vi har teknologien og vi har plattformen til å gjennomføre dette i helt egen regi.

- Hvor mange kunder må dere få for at dette skal lønne seg?

- Jeg vil ikke gå inn på de eksakte detaljene rundt dette. Det er ikke nødvendigvis noe vi vil kommunisere.

IMG-sjefen påpeker at de også tidligere har solgt sport direkte til sluttbrukerne i form av Ultimate Fighting Championship, som de kjøpte i 2016.

Nyheten om La Liga og Seria A kommer i kjølvannet av en rekke store rettighetskjøp i markedet for tv-sport i sommer. TV 2 sikret seg nylig tre nye år med Premier League. Nordic Entertainment Group har kjøpt rettighetene til den engelske toppfotballen i de øvrige nordiske markedene, samtidig som de har sikret seg rettighetene til både håndball-VM og håndball-EM. 

Les mer: - Dyrere Premier League-rettigheter for TV 2