Onsdag var det premiere på tiende sesong av «Idol» på TV 2. Programmet har fått ny programleder i Katarina Flatland og nesten helt nytt dommerpanel med Silje Larsen Borgan, Tshawe Baqwa og Gunnar Greve. Sistnevnte er eneste dommer med tidligere «Idol»-erfaring.

287.000 fikk med seg første episode. Det ga en andel på 28,3 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år, og 42,4 prosent i 20-49 år.

- Dette var en bra start for «Idol» med hele 42,5 prosent andel i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 287.000 seere på Katarinas Flatlands start i jakten på å finne Norges nye popstjerne sammen med Gunnar Greve, Tshawe Baqwa og Silje Borgan, sier programredaktør Jarle Nakken.

Seertallet er lavere enn ved tidligere premierer. I 2016 fulgte 491.000 med på premieren, som riktig nok var på en fredag i januar. Høsten 2014 hadde premieren 495.000 seere på en mandag.

- Dette er tiende gangen «Idol»-sirkuset saumfarer landet for nye talenter og det er ikke få norske artister som kan si at det var nettopp i «Idol» de ble oppdaget. «Idol» fortsetter på fredag og vil da utgjøre en viktig del av TV 2s store fredagssatsing som blir «Idol», «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian», fortsetter han.

Les mer: TV 2 utfordrer gullrekka til NRK: - Dette er vår «diamantrekke»

TV 2 sendte også andre episode av dokumentarserien «Hvem drepte Birgitte?» på onsdag. Den mistet nesten ingen seere fra første episode på tirsdag, som samlet 384.000 seere.

- Vi er også glade for at seerne fortsetter å engasjere seg i Norges første true crime serie «Hvem drepte Birgitte?» og at seertallene er stabilt høye med 381.000 seere og 41,1 prosent andel i aldersgruppen 20-49 år. Dette er en dokumentarserie som bare blir mer og mer engasjerenede etter hvert som man går dypere inn i den uløste drapsgåten, og ettergår arbeidet etterforskningsledelsen gjorde på den tiden drapet skjedde for 23 år siden, sier Nakken.

Les også: «Love Island» sliter med seertekket på TV3