Anna Rasmussen, bloggeren bak «mammatilmichelle», er ilagt et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd på markedsføringsloven, paragraf 6 om urimelig handelspraksis, skriver VG.

Gebyret får hun for å ha arrangert fem konkurranser på sin åpne Facebook-profil i perioden 13. mars til 25. mai i år uten at vinnere er blitt trukket. Bloggeren har frist til 18. september med å komme med kommentarer. Dette er første gang Forbrukertilsynet gir et slikt gebyr.

- Det er ulovlig å gjennomføre konkurranser eller salgsfremmende kampanjer, der man lokker med premier, uten å trekke en vinner og dele ut premiene etterpå, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, til VG.

Rasmussen ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen, men på egen blogg skriver hun at hun synes 100.000 kroner er «urettferdige penger å betale for å være for sen ute med å trekke fem vinnere på Facebook, på konkurranser jeg ikke en gang trengte å ha».

Hun skriver også at vinnerne nå skal ha fått premiene sine, men at hun likevel vil betale boten fra Forbrukertilsynet.