Jarle Roheim Håkonsen takker for seg etter 22 år i NRK, hvor han blant annet har jobbet som journalist, programleder, politisk reporter og nyhetsanker i «Dagsrevyen». 

Nå blir han kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, heter det i en pressemelding.

- Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK. 

Håkonsen begynte i NRK i 1996, og var i perioden 2006 – 2009 NRKs korrespondent i Brussel. I tillegg til å ha ledet TV-aksjonen i 2015 og programmet «Standpunkt», har han vært sentral i flere av NRKs valgdekninger.

Avgangen må ha kommet brått på NRK-ledelsen, for hvem som tar over for Håkonsen i «Dagsrevyen» er ikke avklart enda.

Roheim Håkonsen var i våres også streikeleder da NRK-journalistene gikk ut i en streik som varte i hele åtte dager. Søndag kveld sier han til Kampanje at streiken spilte inn på hans beslutning om å slutte. 

- Streiken minnet meg på at jeg også liker å stå på for en sak, og det får jeg jo sjansen til nå, sier han. 

Les også: - Det har vært ett glassklart eksempel på streikebryteri

Les også: Journaliststreik i NRK - 1700 går ut i konflikt

Nå går han altså over i politikken og blir kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. 

- Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tida var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdanningen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Håkonsen. 

Han sier videre til Kampanje at det var først for kort tid siden han ble kontaktet av Arbeiderpartiet. 

- Jeg fikk en telefon fra Arbeiderpartiet for rundt en uke siden. Jeg hadde ikke tenkt alvorlig på noe jobbskifte før det, sier han. 

I Arbeiderpartiet overtar han jobben til Camilla Ryste, som har vært kommunikasjonssjef siden 2014.

– Jeg er veldig glad for å få Jarle Roheim Håkonsen med på laget. Han er en erfaren og svært dyktig journalist. Håkonsen vil få en viktig jobb i å lede teamet som skal bistå meg og de andre stortingsrepresentantene i å kommunisere Arbeiderpartiets politikk, sier Jonas Gahr Støre til NTB.

Siri Storstein Hytten blir ny rådgiver og pressekontakt for Jonas Gahr Støre. Hytten er i dag politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i Stortingets familie- og kulturkomité, opplyser Arbeiderpartiet.

Les også: Støre mister pressesjefen - Camilla Ryste trekker seg