Dagbladet har i disse dager nådd enda en ny digital milepæl. På drøye fem år har deres satsing på betalt journalistikk båret frukter, og de kan nå skilte med 60.000 Pluss-abonnementer.

Det føyer seg inn i rekken av digital vekst hos de norske mediehusene. I 2017 kunne Aftenposten rapportere at de hadde nesten 100.000 heldigitale abonnementer, og VG har nå over 150.000 digitale abonnementer. 

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, er glad for å ha nådd en ny milepæl. Hun forteller at de ser en økende betalingsvilje for digital nyhetsjournalistikk i Norge.

- Vi har en befolkning som er veldig moden digitalt, og vi har mediehus som har jobbet godt med å lage produkter som folk er villige til å betale for. Pluss er en utgave av Dagbladet som inneholder mange forskjellige stoffkategorier, og vi ser at dette treffer veldig godt i markedet, forteller  Beverfjord til Kampanje.

I norske avisers oppslagsstatistikk for 2017 ville Dagbladet Pluss havnet på en sjetteplass, rett bak Adresseavisen, med 61.429 i opplag. I 2017 hadde Dagbladet et totaltopplag på 72.679.

Nær dobling av abonnementer
I februar i fjor fortalte tidligere Dagbladet-redaktør, John Arne Markussen, i et intervju med Medier 24, at Dagbladet hadde nådd 35.000 abonnementer. 

Halvannet år senere har dette tallet nesten doblet seg. Magasinredaktør og ansvarlig for Pluss i Dagbladet, Karine Østtveit, forklarer den sterke veksten med dyktige journalister og solid innhold.

- Det er tydelig at vi har funnet en digital modell hvor brukerne sitt ønske etter kvalitetsjournalistikk blir oppfylt. Det gjør det lett for oss å satse på de store dokumentarene, og det er viktig i en tid hvor man står i en brytningsfase, hvor papir går nedover. Også med tanke på samfunnsansvaret, er jeg glad for at vi kan bruke ressrusene våre på denne måten digitalt, sier hun til Kampanje. 

Hun vil ikke kommentere hva snittinntekten per abonnement er på, men den skal ligge på over 600 kroner. Hva Pluss drar inn for Dagbladet, vil hun heller ikke gå nærmere inn på. 

- Det jeg kan si er at Dagbladet Pluss skal være et finansieringsbein når man en dag legger ned hverdagsavisa, forteller hun.

Utenom kampanje-priser, har Dagbladet Pluss en ukespris på 45 kroner, 199 kroner for 3 måneder og 729 kroner for et årsabonnement.

Hvis alle Pluss-abonnementene er på årsabonnement, så vil det generere inntekter på litt i underkant av 44 millioner kroner.