839.000 færre briter lyttet til BBC Radio 4-programmet «Today», i sin tid kåret til det mest innflytelsesrike nyhetssendingen i Storbritannia, på vårparten enn på samme tid i fjor.

I samme periode sank lytterskaren til BBC Radio 5 Live Breakfast med 337.000, viser tall fra Radio Joint Audience Research (RAJAR), melder BBC.

BBCs kommentar til lyttertapet er at en roligere vår på nyhetsfronten i år har deler av skylden. Rekordtallene fra i fjor, der «Today» var oppe i 7,82 millioner lyttere, begrunnes med sterke begivenheter som nyvalget, Grenfell Tower-brannen og tre innenlandske terrorangrep.

– Lyttertall varierer for nyhetsprogrammer på både fjernsyn og radio i tråd med nyhetshendelser, og de seneste «Today»-tallene viser at man har beholdt lojale lyttere og en generell økning siden 2014, heter det i en uttalelse fra den britiske kringkasteren.

Samtidig viser vårtallene at musikk- og underholdningsprogrammer på radio har opplevd økning i lytterskaren.