Amandaprisen hadde et snitt på 219.000 seere da den ble sendt på TV 2 på lørdag. Andelen ble på 20,6 prosent av alle seere mellom 10 og 79 år. Dermed er seertallet nesten tilbake på 2015-nivå, da bare 202.000 satte av tid til tv-sendingen.

NRK produserte og viste den årlige prisutdelingen i 20 år frem til TV 2 tok over i 2006. Interessen toppet seg i 2009 med 619.000 seere, men i de siste årene har filmprisen slitt med å finne et større tv-publikum. I fjor var det 264.000 som så på.

Som Kampanje kunne fortelle i juni, har TV 2 bestemt seg for at årets pris blir den siste på deres kanal.

- Vi har gjort Amanda i 12 år og er stolte av arbeidet vi har gjort, men vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert i fra periode til periode, har programredaktør Jarle Nakken i TV 2 forklart.

Les mer: TV 2 dropper Amanda etter 12 år - usikker tv-fremtid for filmprisen

Med fire priser, deriblant for beste regi og beste norske kinofilm, ble Iram Haqs «Hva vil folk si» den store vinneren under utdelingen av Amandaprisen 2018.

Les mer: «Hva vil folk si» dominerte Amanda-utdelingen

Kveldens mest dramatiske øyeblikk fikk imidlertid ikke tv-publikummet se.

Les mer: Stormet scenen under Amanda-showet