Discovery toppet en allerede høydramatisk tv-kveld, som startet med Sandberg-utblåsning og partilederdebatt, med den første episoden av norske «Ex on the Beach». Realityserien - ofte omtalt som skandale-reality - sendes først og fremst på strømmetjenesten Dplay, men den vises også lineært på Fem hver tirsdag og torsdag kl. 22.00.

Kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, Espen Skoland, er fornøyd med interessen så langt.

- Jeg tror ikke vi har hatt så mye trafikk på Dplay før. Vi er i gang med å dykke ned i tallene, men det endelige bildet på hvordan vi leverer får vi først om en uke. Indikasjonene så langt er veldig gode, sier han til Kampanje.

De første tallene viser at programmet hadde 64.000 seere på Dplay fra kl. 22.00 til kl. 03.00 i natt. Samtidig følgte nesten like mange - 57.000 - programmet på «gamlemåten» på Fem.

- Det høres i utgangspunktet kanskje ikke så mye ut, men til sammenligning hadde «Paradise Hotel» 51.000 digitale seere på den offisielle målingen på sin premieredag i vår. Totaltallene for episoden var derimot veldig mye høyere, og programmet var definitivt en digital suksess, sier Skoland.

Det er verdt å merke seg at «Paradise Hotel» også er tilgjengelig på abonnementstjenesten Viaplay, som ikke inngår i den offisielle tv-målingen.

-  Det er egentlig litt meningsløst å rapportere seertall på en digital premiere som denne dag én. Denne typen tall er langt mer bevegelige enn det vi før forholdt oss til. Du får et premieretall, men det er bare et utgangspunkt som viser en tendens. Tendensen vi ser her er veldig god, og vi forventer i hvert fall at tallene dobler seg i løpet av de neste syv dagene, sier Skoland.

Som Kampanje skrev i går, har ikke Discovery lykkes med å finne sponsorer til programmet. Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat forstår at enkelte annonsører vegrer seg.

- På generell basis, så er ikke vi de mest ivrige etter å kjøpe dette, men det kommer nok litt an på annonsøren. For noen tror jeg dette kan være helt greit, men for majoriteten er ikke dette et type program man anbefaler på det varmeste, svarer Wiberg.

Les mer: Laber sponsor-interesse for «Ex on the Beach»