Navn: Erik Waatland

Alder: 29

Stilling: Redaktør og daglig leder i Medier24

Årets ferie: - Gard sørget effektivt for å legge en stopper på ferieplanene mine, så de kan jeg og kjæresten min se langt etter. Heldigvis var vi på en aldeles nydelig badeferie i Stoupa på Peloponnes, der vi hadde eget basseng og verdens beste utsikt over gamlebyen. Nå som Medier24 har brukt sommervarmen på å få hodet over vannet igjen, så skal jeg forsøke meg på en uke på Rhodos med morgenvakter og litt jobbings, men vi får se. Jeg er forberedt på at livet blir litt sånn fremover.

Den perfekte sommermaten: - Det spiller ingen rolle om det er 30 grader og sol eller vannrett hagl og 20 minusgrader: Som trønder fra Tyholt, med aner fra bygda, er det bare én rett som gir meg vann i munnen: Klubb og duppe. Og ikke noe sånt tull med saltkjøtt og rotstappe. Den kan du kaste ut kjøkkenvinduet. Her er det potetball, bacon, sirup (!) og brunostsaus. Problemet med klubb og duppe er at du må ta deg fri i tre dager etterpå, for det er som lim i magen. Og det har jeg ikke tid til nå, for å si det sånn. Men Dag Idar Tryggestad i NJ har lovt meg et klubblag – og jeg har tenkt å følge han opp på det.

- Du ble nylig ansatt som ansvarlig redaktør i Medier24, hvor du også er en større aksjonær. Hva er de største forskjellene og likhetene mellom deg og forgjengeren?

- Jeg og Gard er helt like, bortsatt fra at jeg er et hode høyere enn han og krangler mindre på Twitter.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg tar med meg Helge Lurås, Kari Jaquesson og Eivind Trædal i en bunker, der ingen slipper ut før man er enige om innvandring, miljøpolitikk og presseetikk. Neida. Men det hadde vært en jævla bra TV-show, som sannsynligvis hadde redda lineærfallet på TV. Hadde det ikke? Jeg hadde kjøpt den serien.

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest?

- Jeg har fått kanskje 20-30 e-poster, men de fleste av dem forblir rimelig uåpnet. Gjesp.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg blir stadig provosert over dobbeltmoralen blant norske journalister og redaktører, der man klager over at kildene tar stadig mer kontroll med endringer i sitatsjekker, som ønsker å ta egne bilder og som vil hindre pressen i å stille kritiske spørsmål. Mitt inntrykk, etter to år i metabransjen, er at mediene selv er verstinger i klassen. Det er heller normalen, enn unntaket, at vi opplever dette ukentlig.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- Medier24 har sprengt alle budsjetter og doblet lesertallet: - Siden Gard forsvant har det tatt helt av, sier redaktør

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge?

- Jeg har mest tillit til lokalavisredaktører i distriktet og minst tillit til Finansavisens telefonselgere. HVOR MANGE UBESVARTE ANROP SKAL TIL FØR DU SLUTTER Å RINGE? JEG VIL IKKE HA PAPIRAVISA DI. DET HOLDER MED EAVIS!

 - I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge? 

- Jeg bodde et år i Southampton i England og fikk noen ganger spørsmål om det var sant at vi hadde isbjørner i gatene. «Selvfølgelig har vi det. Pass deg!», er det åpenbare svaret.

- Høstens tv-duell står mellom Fredrik Skavlan på TV 2 og Anne Lindmo på NRK1. Hvem velger du og hvorfor?

- Jeg ser nesten aldri på lineær-tv, men de få øyeblikkene jeg har tid, så konsumerer jeg for det meste fragmovies fra Shroud på YouTube. Gaming kommer til å ta helt av – og målgruppen bør være spennende for norske annonsører. Derfor bør mediebransjen våkne og satse på e-sport og gaming for øvrig. Hvis jeg må velge, så ser jeg på Anne Lindmo. Hun er det nærmeste man kommer en perfekt programleder.