Navn: Bente Engesland

Stilling: Administrerende direktør i Burson-Marsteller

Årets ferie: - Sicilia, noe av det mest fascinerende Italia byr på. Det finnes mange vakre steder i Norge og ellers i verden, men jeg lengter alltid tilbake til Sicilia. 

Den perfekte sommermaten: - Sjømat er best! Jeg serverer gjerne ceviche først. Rå fisk som marineres i mengder av lime. Norsk laks, kanskje noen kamskjell og kveite eller tunfisk. Mango, rød chili, avokado og koriander. Hvis folk fortsatt er sultne, kan vi legge dagens fisk på grillen. Revet gulrot, med fersk ingefær, sitron og olivenolje til fisken. Til dessert en sitronsorbet med limoncello. Drikke? Isvann! Og siden det er ferie; kanskje et glass hvitvin fra Sicilia. 

- I et intervju med Dagens Næringsliv i juni sa du at enkelte av mannfolka i bransjen bør «skryte mindre og gjøre mer». Har du fått jekket ned de mannlige sjefene i PR-bransjen? 

- Jeg har ingen slike behov, og bruker energien på en herlig gjeng dyktige rådgivere i Kirkegata og på kundene våre. Portrettintervjuet i DN handlet om mange temaer, ett av disse var behovet for en ny type toppledere - i alle bransjer. Teknologiendringer, globalisering og forventningene om åpenhet stiller nye krav. For å lykkes i fremtiden må toppledere vise stor evne til å håndtere komplekse problemstillinger raskt og samtidig involvere og engasjere kunder og medarbeidere, hele tiden. Det er intenst og meningsfylt! Dynamikken, innovasjonen og kreativiteten vil snart føre til flere kvinner på toppen i næringslivet. Også på konsernsjefnivå.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Vi er jo på Sicilia nå, så ingen grunn til å reise herfra. Utflukten starter med båttur og svømming eller dykking ved Isola Bella, før vi tar Gudfaren-ruta opp til Savoca. Al Pacino og Coppola kan gjerne bli med, det ville være staselig. Vi tar en caffe doppio på Bar Vitelli. Sist jeg var der, satt Signora Maria (statisten) fortsatt og smilte til alle gjestene, men det er en stund siden nå... Gudfaren-filmene er jo legendariske, og stemningen følger oss videre til Palermo. Når vi ikke orker mer mafiahistorie eller tuting på hornet i sommerheten, slår vi oss til ro i Taormina. Her nyter vi verdens vakreste utsikt, og ser ut på oliventrærne, palmene og havet. Riktig lenge. 

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest? 

- Uendelig mange, hver dag. GDPR er en vrien forkortelse for en viktig sak, med mål om å styrke personvernet. Med tanke på alt vi nå vet om IT-usikkerhet er dette egentlig et tema vi bør engasjere oss mer i. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Jeg irriterer meg ikke over noe eller noen, men det hender jeg savner de gode og lange historiefortellingene, der journalisten ikke står i veien for budskapet. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst? 

- «God kommunikasjon er like viktig for verdiskapningen som jus og økonomi», sier norske konsernsjefer.

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge?

- Jeg heier på norske journalister som stort sett gjør en veldig skikkelig jobb, i et tøft marked. Men som tidligere redaktør er jeg også opptatt av at kritisk journalistikk ikke er ensbetydende med heftige titler og konflikt.  Det er mer enn nok politisk polarisering og populisme internasjonalt nå. Noen flere nyanser og refleksjon vil være et gode.

- I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge?

- Det er varmt! Solfaktor 50. Og ellers er det bare å hoppe i sjøen, bedre blir det ikke enn å bade i Norge. Hvis du vil ha det kaldere, dra til Lofoten, en perle.

- Høstens tv-duell står mellom Fredrik Skavlan på TV 2 og Anne Lindmo på NRK1. Hvem velger du og hvorfor?

- Begge var gode kolleger da jeg jobbet som nyhetssjef og politisk redaktør i NRK. Umulig å velge mellom så topptrente programledere.  Anne er litt rå og direkte, morsom. Fredrik mer underfundig, behagelig og har stor spennvidde. Gode gjester som har mye å by på er nøkkelen til suksess.