Navn: Mads A. Andersen

Alder: 35 

Stilling: Direktør video, Aller Media (inntil nylig programleder i VGTV)

Årets ferie: - Vi besøker gode venner i Kristiansand og drar til Dyreparken der. Og ikke minst Sabeltanns verden. Deretter nyter vi sommeren hjemme på idylliske Nesodden, hvor vi fyller opp huset med folk vi er glade i. Stranden ligger fire minutter unna, så her har vi alt vi trenger. 

Den perfekte sommermaten: - Grillmat med konas hjemmelagde salater og kald hvitvin. Dønn ærlig og folkelig is til dessert. 

- Hva er det rareste du har opplevd som VGTV-programleder?

- Verdens lengste intervju på drøyt 30 timer var rart. Å sitte kledd i pysj og intervjue Hans Olav Lahlum om amerikanske presidenter mens jeg var trøtt og holdt på å tisse på meg, var på grensen til sykt. Men rekken av minnerike opplevelser i VGTV er lang, så det er vanskelig å velge. 

- Tenk deg at arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Carola, Staysman og Rune Rudberg. Vi drar til Halden og Allsang på Grensen. Middag før og drinker etter. 

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest? 

- Jeg tror jeg knapt har fått noen. Men jeg har lest og trykket at jeg godkjenner på en del nettsider jeg besøker. Jeg er positiv, for GDPR er en sårt tiltrengt opprydning og klargjøring av den digitale relasjonen mellom to parter. Og det er på høy tid at brukerne får muligheten til å få hendene på rattet. Det gir samtidig rom for nødvendig brukeroptimalisering. Det er en opptur for alle. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Folk som jobber i kommunikasjonsbransjen, men som ikke kan kommunisere. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- Den så jeg allerede i sommer: «VGTV-Mads får drømmejobb i Aller Media». 

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge? 

- Jeg har mest tiltro til leserne og seerne selv. Det blir harselert mye med klikk, men vi må aldri undervurdere folk sin evne til å ta gode valg. Jeg har gjennom ti år gransket klikktall som en bibel, og jada - det er mye rart som klikker bra. Men det er jammen mye tungt og godt stoff som også konsumeres godt. Så jeg har mer tillit til klikkstatistikk enn til en del saker om lesertallundersøkelser. 

- I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge? 

- Jeg advarer mot at det er dyrere å kjøpe kondomer på 7 Eleven enn på andre steder. Tall fra dinside.no viser at det koster 62 kroner for en pakke på kondomeriet. På enkelte 7 Eleven-butikker må du ut med en 10-er mer og vel så det.