TV-eide Screen Media har kommet til enighet med kreditorene i boet etter Globus Media og overtar alle aktiva. Samtidig ansetter Screen Media tidligere daglig leder Anders Sæther og produsent Aili Maanum Hansen fra Globus Media. Anders Sæther har tidligere også jobbet som journalist i Dagbladet og TV 2.

- Det har vært klart en stund at vi ansetter Anders Sæther og Aili Maanum Hansen. De er nå i full gang med sesong to av Bra Godt, men vi har holdt en lav profil på dette inntil vi kom til enighet med bobestyrer om forholdene rundt overtakelsen av boet. Dette har egentlig vært en enkel sak, men har tatt litt tid på grunn av forskjellige saker og nå ferie hos advokatkontoret som har hatt boet til behandling, sier daglig leder i Screen Media, Bjørnar Nordahl, til Kampanje.

Står bak kjente tv-programmer
Det Oslo-baserte videoproduksjonsselskapet Globus Media har stått bak produksjoner som «Sirkus Northug», «Verdens beste skijenter», «Skiskytterne», «HåndballEventyret» og «Fotballproff» og dokumentaren «Therese Johaug», «Vinnerskalle» og «Bra Godt med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad». I slutten av januar måtte selskapet melde oppbud.

Med Anders Sæther på laget ønsker Screen Media å vokse både på innholdsmarkedsføring samt produksjoner for tv-kanalene.

- Anders Sæther tilfører Screen Media verdifull kompetanse, et stort nettverk, og ikke minst stor kapasitet innenfor et område hvor vi ser potensial både sentralt og gjennom vår regionale og lokale tilknytning, sier Nordahl i en pressemelding.

- Gleder meg
Sæther ser frem til å komme ordentlig i gang.

- Jeg gleder meg over å komme inn i et sterkt miljø med ambisjoner innenfor et område med store muligheter, sier Anders Sæther.

Screen Media vil videreføre og videreutvikle prosjekter fra Globus Medias portefølje og utvider med dette satsingen på kommersiell innholdsproduksjon og innholdsmarkedsføring. Det TV 2-eide selskapet betjener kunder over hele Norge fra ni avdelinger, blant annet i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.