Artikkelen er oppdatert med «Maniac»-traileren, som ble sluppet i august.

I 2016 kjøpte Netflix rettighetene til det norske Rubicon-produserte humordramaet «Maniac», en serie som var alt annet enn en fulltreffer da den gikk på TV 2.

Men Netflix ruller ut det de har av kuler og krutt når de lager sin versjon av formatet «Maniac», som har premiere hos den globale strømmegiganten 21. september. De aller første bildene har kommet fra Netflix, det har også en liten teaser på rundt minuttet, skriver VG.

- Teaseren koster like mye som vår serie. Dette virker ganske «mindblowing» humrer Espen PA Lervaag, som skapte originalen sammen med Håkon Bast Mossige, til VG.

- De er inne på det samme, det ser ut som de har tatt vare på det såre og mørke. Men den amerikanske serien er nok mer sci-fi, noe som er litt i tiden, sier Lervaag, som regner med å bli bedt på premieren til serien i september.

 Se klippet fra Maniac her:

Her kan du se Maniac-traileren (sluppet 6. august):

Espen Huseby leder og eier det norske rettighets- og distribusjonsselskapet Nordic World, som i 2016 lykkes med å eksportere rettighetene til USA. I fjor var han på innspillingen i New York. Huseby ble begeistret av det han fikk se og høre.

- Både produsenten, Michael Sugar, og Netflix har enorme forventninger til serien. Serien blir en av de tre største seriene de lanserer neste år. De kunne også fortelle at de har forventninger til flere sesonger av «Maniac». Normalt sett vil dette avgjøres 30 dager etter lansering, men man tror at dette kommer til å være avgjort langt tidligere enn dette, fortalte Huseby til Kampanje.

«Maniac» regisseres av Cary Joji Fukunaga, som har «True Detective» (HBO), «Beasts of No Nation» (Netflix), «Sin Nombre» og «Jan Eyre» på CV-en. Produsent er Michael Sugar, som blant annet var produsent for «Spotlight», «13 Reasons Why» og «Collateral Beauty». Netflix-serien har Oscar-nominerte stjerner som Jonah Hill og Emma Stone på rollelisten. Amerikanske Varity omtaler serien som «hot project». Film- og tv-nettstedet Deadline.com kalte den kommende serien «a blockbuster half-hour series».

Det var Espen Lervaag og Håkon Bast Mossige som fikk ideen til den norske serien «Maniac». Sammen med utviklingssjef Ole Marius Araldsen i produksjonsselskapet Rubicon, utviklet Lervaag og Mossige humordramaet om Espen som  blir spilt av Espen Lervaag.  Dramaet dreier seg om karakteren Espen, som er en psykisk syk mann som tilbringer mye tid i sin egen fantasiverden. Den norske versjonen ble produsert av Pål Kruke Kristiansen, Terje Strømstad og Anna Kolbjørnsen i Rubicon. Rubicon har tidligere hatt humordramaet «Lillyhammer» på Netflix, så «Maniac» blir dermed Rubicons andre serie hos strømmegiganten, vel og merke som en ren amerikansk versjon av det mørke, norske humordramaet.

Les også: - «Norske» Maniac blir en av de største seriene Netflix lanserer neste år

Les også: TV 2 sa takk for seg - nå vil den norske serieselgeren erobre verden