Rundt 900 kamper vil bli tv-overført enten via strømme-tv eller tradisjonell tv fra årets Norway Cup. Aldri før har det blitt vist så mange kamper fra verdens største fotballturnering.

Det er Amedia, VG og TV 2 som viser kampene. Amedias lokalaviser vil vise så mange som 600 kamper fra Ekebergsletta og omkringliggende baner. VG, som er inne for første gang på rettighetssiden til Norway Cup, sender rundt 200 kamper, mens TV 2 viser drøye 60 kamper, inkludert finaler, daglige magasiner og åpningskonsert, opplyser Norway Cup i en pressemelding.

- Stadig viktigere
Rettighetssalget gir penger i kassa for Norway Cup. 

- Ja, rettigheter blir stadig viktigere. En ting er de direkte inntektene. En annen ting er eksponeringen som både er viktig for arrangementet, deltakerne, alle de interesserte og sponsorene våre, sier generalsekretær Tony Isaksen i Norway Cup til Kampanje.

Rekordinteressen fra mediehusene gir rekordstore rettighetsinntekter.

- Det er rekord i inntekter, i antall kanaler og antall direktesendte kamper. Derfor tror vi også på et rekordstort publikum totalt sett. 

- Hvor store inntekter er det snakk om?

- Vi ønsker ikke å gå inn på pengesummene, men det er viktige inntekter for verdens største fotballturnering.

- Skaper betalingsvilje for premiumløsninger
Fotballrettigheter fra øverste hylle, som Premier League, Champions League og norsk eliteserie, har lenge vært en attraktiv og høyt verdsatt handelsvare. I den evige jakten på innhold har også mediehusene fått stadig større appetitt på sportsrettigheter fra langt lavere divisjoner og fra aldersbestemt fotball. Tony Isaksen i Norway Cup bekrefter at medienes interesse for å kjøpe rettigheter til fotballturneringen har økt betraktelig.

- Ja, den har økt enormt. Mediehusene ser at direktesendt fotball på ulike nivåer både skaper betalingsvilje for premiumløsninger samt trafikk som skaper reklameinntekter. Norway Cup har et attraktivt publikum, sier Isaksen til Kampanje.

- Er det flere enn Amedia, VG og TV 2 som har ønsket å sikre seg rettigheter?

- Det er blitt vist interesse fra flere enn de som sender fra Norway Cup i år, sier Isaksen, og fortsetter:

- Alt ligger til rette for tidenes mediedekning av Norway Cup. Å se aldersbestemt fotball fra Norway Cup er blitt svært populært, og mediehusene har kjent sin besøkelsestid. Det synes vi er spennende, 

Les også: Reitan med Coop-stikk på Norway Cup: - Synes vi gjorde det beste valget

- Tusenvis fulgte kampene via lokalavisene
Amedia sender sine kamper på lokalavisenes nettsteder og på Nettavisen.

- I fjor fulgte tusenvis av abonnenter kampene fra Norway Cup gjennom sin lokalavis. I år har vi også Nettavisen med på laget, og girer opp dekningen ytterligere, sier Jostein Larsen Østring, direktør for innholdsutvikling i Amedia, i meldingen.

- Aldri før har vi produsert så mange kamper innenfor et så kort tidsrom, og alle 600 kampene er tilgjengelige gjennom vår sportsportal Norgessporten, sier Larsen Østring

Det er påmeldt 1900 lag og 30.000 spillere til Norway Cup 2018. Totalt skal det spilles rundt 5.000 kamper. Lag fra totalt 50 nasjoner vil være representert i sommerens Norway Cup.