Mads A. Andersen (35) går fra VGTV til Aller Media. Han vil i Aller få ansvaret for utvikling av levende bilder for emerkevarer som blant annet Dagbladet, Se og Hør, KK og SOL, opplyser Dagbladet i en pressemelding.

Han gleder seg til å starte i ny jobb etter 11 år i VG.

- Aller Media har et solid fundament å bygge videre på. Der er det flinke folk, sterke merkevarer, de tør å ta sjanser og er klare for å satse. Vi skal bygge noe stort og spennende på toppen av det fundamentet. Jeg gleder meg til å ta fatt på en av de mest spennende jobbene i Medie-Norge akkurat nå, sier han i pressemeldingen.

Andersen er i dag en av VGTVs mest erfarne profiler og har vært sentral i etableringen av tv-satsingen i VG. De siste årene har han vært med på å utvikle en rekke nyskapende programkonsepter og er i dag en nøkkelperson i kanalens aktualitetsredaksjon.

- Vi er svært glad for at Mads skal lede arbeidet med utvikling av levende bilder for Aller. Mads har opparbeidet seg en betydelig kunnskap om produksjonskjeden på web-TV fra idé til ferdig digital produksjon. Han er strategisk og engasjert. Han har i tillegg tung journalistisk erfaring, sier ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

Andersen var programleder for VGTVs sendinger fra 22. juli-rettssaken i 2012. Året etter utviklet og gjennomførte han verdens lengste intervju og var sentral i pionerarbeidet med sjakk, en av kanalens største interaktive seersuksesser. Han har ledet VGs valgsendinger og har erfaring som frontsjef og nyhetsleder i VG Multimedia. Andersen har også bred bakgrunn utenfor VG og har jobbet i NRK, Se og Hør og Fredriksstad blad.

- Jeg har vært så heldig å få være en del av VGTV fra den spede begynnelsen. Det har vært en enormt lærerik tid, og jeg er sprekkferdig av takknemlighet for de mulighetene og utfordringene jeg har fått på løpende bånd. Samtidig som jeg fra første øyeblikk følte det var riktig å takke ja til Aller Media, har det vært tungt og emosjonelt å måtte forlate kjære og nære kollegaer. Jobben jeg har gjort i VGTV har vært et lagspill sammen med dem, sier han.

Dagbladets ferske administrerende direktør og sjefredaktør Alexandra Beverfjord har brukt sommeren på en rekke nye rekrutteringer. I går landet hun blant annet ny sosiale medier-sjef.

Les mer: Fire nye til Dagbladet - ansetter sosiale medier-sjef