Journalistene og reiseekspertene bak bloggen Bortebest, Inga Ragnhild Holst og Vibeke Montero, samler Blogg-Norges 40-åringer når de nå lanserer influencer-nettverket «Influens».

Selv er Holst og Montero henholdsvis 44 og 42 år, og har allerede rukket å samle 23 voksne bloggere på plattformen Influens.no.

- Vi har prøvd å samle de gode, flotte bloggerne over 40, noe som var litt av et prosjekt fordi de kan være ganske vanskelige å finne frem til. Den målgruppen vi prøver å nå her er travle og har ikke tid til å google seg frem i en blogg-jungel. Influens.no blir en plattform hvor de kan finne alt på et sted. Vi er veldig stolte av denne gruppa med råe førtiser, sier Montero til Kampanje.

Inga Ragnhild Holst og Vibeke Montero har begge bakgrunn som journalister. Montero er i tillegg utdannet fotograf og har levert reisereportasjer til samtlige Egmont-blader i en årrekke. Holst har på sin side jobbet i VG, NTB og Dinside, og er i dag i en stilling hos SAS-magasinet Scandinavian Traveler. 

De har med andre ord lang erfaring med innholdsproduksjon, men er spente på om de har klart å finne en gruppe som appellerer til annonsører – for annonsering har nemlig ingen av damene jobbet med tidligere.

- Nå må vi finne ut av om dette er en ettertraktet gruppe for annonsørene, noe vi selvfølgelig tror at det er. Annonsering er en del av virksomheten vi ikke kjenner så godt til, men vi har blitt tatt godt imot av både mediebyråer og folk som er interessert i bloggere med faglig tyngde – og det er jo her vi skal gjøre oss tydelig, sier Montero.

Et nettverk av voksne, for voksne
Blant de 23 bloggerne som allerede er tilknyttet Influens, finner vi blant annet Cecilie Kjensli, Antisupermamma Kristine Henningsen og Ingeborg Hanssen. Til sammen har Influens-bloggerne over 200.000 følgere.

- Vi tar oss av nisjene og har ingen giga-store bloggere i stallen. Vi ønsker en vinn-vinn situasjon hvor bloggerne våre får mer trafikk og vi får godt innhold, sier Montero.

- Det er mange voksne som lurer på hvordan man skal kle seg, hvilken trening som nytter og hvilke hoteller som passer når man er ferdig med sin første ungdom. Da nytter det ikke å lese bloggene til 20-åringene. Vi kjenner målgruppen vår sine behov, for vi er på samme sted i livet selv, sier hun.

- Dere har jo mange i stallen allerede – hvorfor ønsker bloggere over 40 å være hos dere?

- Vi brukte et helt år på å håndplukke denne buketten av bloggere, og når vi møttes alle sammen tidligere i år oppstod det et veldig fellesskap. Flere har allerede generert samarbeid på tvers av bloggene sine, og det blir vi veldig stolte av. Bloggsfæren har vært eid av tenåringene, og det ønsker vi å endre på. Voksne skal ikke være flau over å blogge, sier hun.

Førtis-bloggere:

Selvutnevnte «Sex-inspirator» Cecilie Kjenslie, og livsstil-bloggerne Marianne de Bourg og Anja Holt er blant influencerne som er tilknyttet det nye nettverket. Her under lanseringen av Influens i mai.

Siden lanseringen i mai forteller Montero at det har «strømmet på med henvendelser» av bloggere som ønsker å tilknytte seg Influens. Duoen har derfor sett seg nødt til å sette en foreløpig sperre.

- Kriteriene er at man har god formidlingsevne, kunnskap om det man skriver om og gjerne har aktive følgere på Facebook. Mange slike nettverk har kriterier om en minimum mengde trafikk, men vi ønsker heller å følge de gode bloggerstemmene som ønsker å løfte hverandre frem. Det skal ikke være noen spisse albuer i Influens, sier Montero.

Skal ikke være en konkurrent
Det har etter hvert kommet mange aktører til i influencer-markedet. Aller Media, United Influencers, Nordic Screens, Bonnier, Egmont Publishing og nå senest VG for å nevne noen. Influens anser seg derimot ikke som en konkurrent av disse.

- Vi ser ikke på oss selv som konkurrenter til de andre unge bloggene, men som et supplement. Vi har en definert gruppe på godt og vondt. Når bloggerne våre skriver om sex så skriver de om voksen sex, og det er ikke interessant for de unge. Vi fyller med andre et tomrom tror jeg, sier Montero.

- Alle markedsanalyser tilsier at 40+ er en viktig og oversett målgruppe, så sånn sett føles det litt som at vi kommer til et dekket bord. Så gjenstår det å se om vi lykkes, sier hun.

- Vil bli et go-to-nettsted
Det overordnede målet er at kvinner og menn over 40 år skal besøke Influens.no på lik linje som de for eksempel besøker vg.no.

- Vi håper at Influens.no blir et go-to-nettsted for de over 40+. Ikke at man tilfeldigvis havner på siden, men at man aktivt oppsøker oss på samme måte som man oppsøker aviser som VG, sier Montero. 

- Nå er det bare dere to som driver Influens, har dere planer om å ansette i nær framtid? 

- Ja absolutt. Selv om vi er litt «super-women» akkurat nå og gjør alt selv, så føler vi at vi trenger folk med kompetansen vi ikke har og som kan hjelpe oss videre. Vi vil få dette barnet til å vokse, så vi tenker absolutt på å ansette, sier hun.

Influens dekker temaer som mat, reise, trening, mote, bil, samliv, familie og vin.