Fredag slapp Oslo Business Forum nyheten om at de har hentet inn Barack Obama til sin konferanse «The Future of Technology and Sustainability» i september. 

- Vi trodde ikke det var realistisk i det hele tatt. Nå ser vi veldig frem til å ønske President Obama velkommen til Norge, sier gründer Christoffer Pettersen Omberg (25) til Kampanje. 

Han startet Oslo Business Forum med Marius Røed Wang (24) i 2016 og høstet umiddelbart stor oppmerksomhet med bookingen av Manchester Uniteds eks-manager Alex Ferguson til sin første konferanse. Senere har kjente navn som Garry Kasparov, Richard Quest og Randi Zuckerberg fungert som trekkplastere, men nå mener Omberg at de har overgått seg selv.

- Jeg tror kan bli vanskelig å toppe dette, sier han. 

Startet jobben i 2017
Det har ikke vært enkelt å hente USAs 44. president til Oslo.

- Vi startet jobben for 15 måneder siden, i april 2017, og så har det egentlig vært veldig mye frem og tilbake. Det har hele tiden vært en positiv dialog, men vi har fått ganske mange avslag. Til slutt fant vi et opplegg som passet for begge parter og tirsdag kveld ble det bekreftet, sier Omberg.

- Hva har vært den største utfordringen?

- Den største utfordringen var vært jobben med å skape et opplegg som gjør at vi klarer å tiltrekke oss noen verdens fremste foredragsholdere. I tillegg til å vise til tidligere resultater og ikke minst profesjonalitet fra våre tidligere konferanser.

- Hva skal han snakke om?

- Han utfyller programmet strålende med tanke på at han ledet USA i en periode verden har gjennomgått en digital transformasjon. Flere selskaper har hatt en enorm vekst, og vi har sett hvordan delingsøkonomien har tatt verden med storm-

Tapte mer enn forventet
Walkover, som driver Oslo Business Forum, omsatte for 5,6 millioner kroner i 2017, en dobling fra omsetningen på 2,6 millioner kroner året før. Kraftig vekst i driftskostnadene gjorde likevel at driftsunderskuddet økte fra 62.000 til 477.000 kroner.

- Vi hadde estimert et underskudd på 300.000 kroner, men det ble på 500.000 kroner. Det ligger ikke noen dramatikk bak det. Vi har ønsket å vokse fort, og investerte i fjor mye i veksten vi hadde i fjor. I tillegg var noe av inntekten vi fikk i 2017 har blitt regnskapsført i 2018, sier Omberg.

- Kommer bookingen av Barack Obama til å tynge resultatet i 2018?

- Jeg kan dessverre ikke si noe særlig om kostnadene knyttet til å hente inn han.

Da Ferguson gjestet Oslo Business Forum i 2016, anslo NRK at han fikk over én million kroner for jobben.

- Kommer dere til å gå med overskudd?

- Ja, årsresultatet i 2018, vil jeg tro det. Vi kan ikke si noe for sikkert enda, men det ser veldig lovende ut.

Ser etter investorer
Omberg og Wang eier halvparten av selskapet hver, men de er åpne for å ta inn nye eiere.

- Vi kommer til å gi noen av de ansatte muligheten til å kjøpe seg inn, og muligens også hente inn investorer. Det vil i så fall være på grunn av kompetansen de kan bidra med utover finansieringen sin. Vi har vært inne på tanken i nesten to år nå, men vi har enda ikke gått for noen.

Selskapet drifter 12 ansatte som jobber med to store konferanser i året.

- Vi fortsetter med den modellen, men går muligens ned til én konferanse. Det blir i hvert fall ikke flere. Vi kommer til å supplere med mindre og mer intime events.