I ettermiddag er mediekonsernet NHST ute med sitt resultat for andre kvartal. Flaggskipet i konsernet, Dagens Næringsliv, fortsetter å tape annonseinntekter, men abonnementsinntekene peker oppover.

I andre kvartal hadde forretningsområdet Norske publikasjoner, som omfatter DN og Morgenbladet, abonnementsinntekter på 94,2 millioner kroner, en vekst på 5,8 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Annonseinntektene endte på 50,3 millioner i kvartalet, som er  6,1 prosent svakere enn i samme periode i fjor. I første kvartal var fallet på åtte prosent.

- Tilbakegangen på papir var større enn fremgang i digitalannonsering, heter det i rapporten fra NHST.

Digitalannonseringen steg med 24 prosent sammenlignet med samme periode forrige år. Digitalandelen av totale annonseinntekter var på 35 prosent i kvartalet.

Forretningsområdet Norske publikasjoner omsatte for 169 millioner kroner totalt i andre kvartal, som er en forbedring på 3,6 prosent. Driftsresultatet havnet på 22,5 millioner, som er en nedgang på 10,3 prosent. Høyere kostnader knyttet til satsing på konferanse, innholdsmarkedsføring og digital utvikling svekket resultatet i kvartalet.

Konsernet NHST omsatte for 332,5 millioner i andre kvartal, som er en halv prosent mindre enn i samme periode i fjor.

- Omsetningen i andre kvartal var stabil. Det skyldes at tilbakegangen i annonseinntekter blir kompensert med vekst i abonnementsinntekter og salg av andre tjenester, kan NHST fortelle i rapporten.

Seks måneder etter at Gunnar Bjørkavåg gikk av som konsernsjef i NHST, er det fortsatt uklart hvem som blir hans erstatter.