Det nye mediekonsernet Nordic Entertainment Group (Nent gruppen) har skåret nye rettighetsmål, når TV3- og Viasat-eieren har sikret seg eksklusive rettigheter i Norden til den tyske Bundesligaen, franske Ligue 1, den nederlandske Æresdivisjonen, belgisk toppdivisjon og skotske Premiership til og med 2021. 

Les også: Rettighetsfest i MTG - Viasat og TV3 kjøper Premier League

I tillegg til disse fem ligaene kommer rettighetene til Copa América 2019 og selskapet skriver i en melding fredag morgen at de vil vise opptil 1.500 direktesendte kamper fra disse ligaene hver sesong på sine tv-kanaler og strømmetjenester.

- Med disse seks nye rettighetene kan vi tilby et fabelaktig tilbud av topp internasjonal fotball til seerne våre. Mange av de største fotballrettighetene i regionen finnes allerede på Nent-gruppens plattformer, og nå blir dekningen enda større og bedre. Med opptil 1500 direktesendte kamper hver sesong fra disse ligaene - og Copa América 2019 i tillegg – er Nordic Entertainment Group nå i en helt egen divisjon, sier han.

Tidligere denne uken sikret Nent-gruppen seg også Formel 1, VM- og EM i håndball og ikke minst Premier League i Sverige, Danmark og Finland.

Da Kampanje snakket med Nent-gruppens toppsjef, Anders Jensen, i går om alle rettighetskjøpene svarte han.

- Dette handler om å bygge opp kjennskapen til Nordic Entertainment som et nytt varemerke både i allmenheten og i mediebransjen. Det er viktig for oss å sette det nye selskapet på kartet og gjøre kraftfull rebranding og du kan vente deg et ganske godt nyhetstrykk fra Nordic Entertainment fremover også. Uken er enda ikke over.  

- Men det kan ikke fortsette slik hver uke? 

- Nei, da hadde vi gjort det litt vanskelig for oss selv.

Les også: Tråkker på gassen i «nytt» mediehus: - Skal være ledende på sport (abo.)