Nordic Entertainment Group (NENT Group), tidligere kjent som MTG, har sikret seg eksklusive nordiske medierettigheter til IHFs verdensmesterskap i håndball frem til 2025 og EHFs europamesterskap i håndball frem til 2026. Først ut er håndball-VM 2019 for kvinner i Japan, og for menn i Danmark og Tyskland. NENT Group sitter allerede på rettighetene til den håndball-EM i 2020 i Danmark og Norge for kvinner, og i Sverige, Østerrike og Norge for menn.

- Dette er fantastiske nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballgale nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekorder flere ganger under håndball-EM i 2016. Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattformer. Vi har god erfaring med å ivareta håndballrettigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprodukt fremover, sier Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group Norge.

Sendes på tv og Viaplay
NENT Group har også forlenget rettighetene til EHF Champions League, European Handball League og EHF Cup frem til 2023. 

Håndballkampene vil bli sendt direkte på NENT Groups tv-kanaler, som blant annet består av TV3 og Viasat 4, og strømmetjenesten Viaplay.

- Jeg er glad for å ha landet den første lisensavtalen for den nye perioden i de nordiske landene, hvor håndball er svært populært og har store seerskarer. Jeg er overbevist om at Nordic Entertainment Group er et perfekt hjem for mesterskapene våre, og jeg ser frem til samarbeidet med den ledende kringkasteren i Norden, sier Hassan Moustafa, president i det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Bytter navn og tv-sjef
I mars ble det bestemt at MTG skiller ut sin nordiske virksomhet i et eget selskap som får navnet Nordic Entertainment Group (NENT Group). Det nye navnet ble tatt i bruk i starten av denne uken. Samtidig kunne Kampanje melde at tv-sjef Morten Micalsen forlater konsernet.

- Planen var å bli i selskapet i tre år for å gjennomføre en snuoperasjon. Det ble fire fantastiske år, og jeg er stolt av det vi har fått til sammen i løpet av denne tiden, sier Morten Micalsen

Les mer: Micalsen gir seg som TV3-sjef: - Har ingenting å skamme meg over