TV 2 har vunnet budkampen om rettighetene til Premier League. Tv-huset har hatt rettighetene til den engelske ligafotballen siden 2010 og nå forlenges rettighetsperioden ytterligere fra neste år. 

- Vi er virkelig glade for at verdens beste fotballiga skal sendes på TV 2 og TV 2 Sumo helt frem til 2022. Siden 2010 har vi bygget opp en sportsredaksjon med engasjerte og dyktige medarbeidere, og et splitter nytt studio i Bergen. Det betyr mye for oss at vi nå får muligheten til satse videre de neste fire årene, og gi norske Premier League-fans en enda bedre opplevelse. For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes i en pressemelding.

- Kommenterer ikke pris
Sist gang skal TV 2 ha betalt rundt 1,8 milliarder kroner for rettighetene etter en heftig budkamp med TVNorge-eier Discovery.

- Ble det dyrere eller rimeligere denne gangen?

- Jeg har ikke anledning til å kommentere pris, men er glad for at vi har sikret oss ytterligere tre år med Premier League. Nå har vi fire år med denne fantastiske rettigheten som jeg håper det norske folk ser at vi har hatt så stor kjærlighet for og jobbet godt med i de alle de årene som vi har hatt rettighetene, sier Sandnes til Kampanje.

Også TV 2-ansatte slipper jubelen løs i dag: - Får bare lyst til å hoppe rundt i rommet og juble og gaule

PL-sjef: - Veldig fornøyde
Rettighetene gjelder for alle TV 2s plattformer og styreformann Richard Scudamore i Premier Leaguesier kanalen har gjort en svært god jobb med å forvalte rettighetene.  

- Det er stor interesse for Premier League i Norge med langvarig og lidenskapelig støtte for mange av våre klubber. TV 2 har en utmerket dekning av Ligaen, og de når fotball-fans med engasjerende innhold som er tilgjengelig på flere plattformer. Vi er veldig fornøyde med at samarbeidet vil fortsette i ytterligere tre sesonger, sier han i en pressemelding.

Saken fortsetter etter bildet.

Forsvarer rettighetene: - For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Dag Robert Jerijervi.

Holdt rivalene unna
Hvem TV 2 har kjempet mot i budkampen er usikkert. Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen har tidligere omtalt Premier League som en av de mest spennende rettighetene på markedet, men hvorvidt selskapet har vært med i den norske budkampen er uklart. Det amerikansk-eide tv-konsernet har en nordisk tv-virksomhet og har brukt enorme summer på OL og norsk fotball. 

Den andre rivalen i markedet for tv-rettigheter for sport, det nye mediekonsernet Nordic Entertainment, tidligere kjent som MTG, har ikke lagt skjul på at TV 2 gjør det vanskeligere å vinne Premier League i Norge. Samtidig ble det i går  kjent at de har sikret seg rettighetene for tre nye år med Premier League på det svenske, danske og det finske markedet. 

- Har TV 2 vært i en budkamp om disse rettighetene i år?

- Vi har forholdt til oss til Premier League og det er de som kjenner denne prosessen og har styrt dette, sier TV 2-sjefen til Kampanje.

Han vil dermed ikke kommentere om det har vært andre budgivere med i kampen om rettighetene denne gangen. 

Les også: - Det blir vanskeligere og dyrere å vinne Premier League i Norge

Discovery: - Bare å gratulere TV 2
Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen koster på seg en gratulasjon til sin konkurrent i en kort kommentar til Kampanje, men hun vil ikke kommentere egen deltakelse i kampen om rettighetene.

- Det er bare å gratulere TV 2 med forlengelsen av Premier League-avtalen. Utover det har jeg ikke noe å tilføye. Vi pleier ikke å kommentere hvordan vi forholder oss til rettigheter vi ikke er i besittelse av, skriver hun i en tekstmelding.

Kommunikasjonsdirektør i Nordic Entertainment, Line Vee Hanum, henviser til nordisk sjef Anders Jensens tidligere uttalelser til Kampanje.

- Vi har respekt for at det finnes en aktør som sitter med disse rettighetene i dag på det norske markedet og dermed gjør det vanskeligere og dyrere for oss å vinne denne rettigheten i Norge, sa tv-toppen til Kampaje i går, før det ble kjent at TV 2 sikret seg en ny periode.

 

Også Amazon vil ha en bit av Premier League-kaken. De har sikret seg rettighetene til to fulle serierunder for tre Premier League-sesonger med start i 2019. Det gir 60 kamper totalt. Kampene blir tilgjengelig på Amazons online video-tjeneste Prime Video i Storbritannia, men Norge isolert som marked blir for lite for online-giganten. 

Les også: TV 2 ruster seg til Amazon-kamp om Premier League – åpner for allianser