Etter 12 år er det slutt for Amanda-prisen på TV 2. Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 bekrefter overfor Kampanje at de ikke inngår en ny avtale med Amandakomiteen om å vise prisutdelingen som avvikles i forbindelse med filmfestivalen i Haugesund.

- Vi trer ut av avtalen neste år, men har fullt fokus på å lage et fantastisk show i år, sier Nakken til Kampanje.

NRK produserte og viste den årlige Amanda-prisutdelingen  i 20 år frem til 2005. Da syntes statskanalen at prisfesten ble for dyr og rullet inn den røde løperen. Inn kom TV 2, som har sendt prisfesten siden 2006. Mens NRK og Filmfestivalen spleiset på regningen, betalte TV 2 en mindre andel av kostnadene.

- Hvorfor avslutter dere samarbeidet?

- Vi har gjort Amanda i 12 år og er stolte av arbeidet vi har gjort, men vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert i fra periode til periode, sier Nakken.

Har mistet seere
Amanda-prisen nådde et bunnpunkt i tv-markedet med kun 202.000 seere i 2015. Året etter økte seertallet, men i fjor var det bare 264.000 som valgte å sette av tid til tv-sendingen.

Les mer: TV 2s filmfest fristet færre

- Har seertallene vært en del av denne vurderingen?

- Det er en totalvurdering, så alt spiller inn.

Nakken legger ikke skjul på at det koster å produsere en prisutdeling som Amanda.

- På generell basis har alle eventer en kostnadsramme som gjør at du må vurdere om du skal gjøre eller ikke gjøre det. Det er ikke billig.

Han legger til at de gleder seg til årets utdeling, som altså blir den siste på TV 2.

Amanda-sjef: - For tidlig å si noe om fremtiden
Leder for Amandakomiteen, Tonje Hardersen, sier til Kampanje at de har at et godt samarbeid med TV 2 og at de «gleder seg stort» til årets show.

- Vi har hatt et godt samarbeid med TV 2 i alle de årene Amanda har blitt sendt der, og gleder oss også stort til årets show. Norsk tv-virkelighet er i dag helt annerledes enn den var i 2006 da showet flyttet fra NRK til TV 2, og vi ser store muligheter for å videreutvikle og fornye Amandashowet i årene som kommer. På nåværende tidspunkt er det for tidlig å si noe mer konkret om våre planer for Amanda fremover, sier Hardersen til Kampanje.

- Er Amanda avhengig av å samarbeide med en tv-kanal for å avvikle prisutdelingen?

- Amanda er ikke bare et tv-show, det er en prisutdeling, men det er for tidlig å si noe mer på nåværende tidspunkt.