Tone Damli debuterer som programleder for «Love Island», skriver VG.

Serien har skapt debatt i Storbritannia på grunn av sex og skandaler. Damli forteller at hun hadde betenkeligheter med å takke ja.

– Det har jeg alltid, uansett hva det gjelder. Jeg har gått mange runder frem og tilbake. Tankene var mange da det ble introdusert for meg, og jeg fikk se episoder fra den engelske versjonen. Til syvende og sist landet på at jeg kun ser fordeler ved å takke ja. Jeg synes det virker fengende og blir selv lett engasjert av slike programmer, sier hun til VG.

- Vil slett ikke være flau
Hun bryr ikke med at serien karakteriseres som «omstridt».

- Jeg har hatt såpass mange stempler knyttet til meg opp gjennom årene, så det bekymrer meg svært lite. Dessuten fungerer jeg slik at når jeg først gjør noe, så går jeg «all in». Jeg ville slett ikke vært flau over et slikt stempel. «Love Island» er et nytt konsept, og ingen av oss vet egentlig helt hvordan det blir. Det eneste jeg vet, er at jeg har troen på at det blir fint og underholdende.

Sjekke-tv-krig til høsten
Både MTG og Discovery drar i gang nye programformater tett opp mot «Paradise Hotel»-oppskriften til høsten. Discovery varslet i fjor høst at de tar det britiske formatet «Ex on the Beach» til Norge, der åtte single menn og kvinner sendes på en luksuriøs strandferie å bade, flørte og feste. Twisten er at deltakernes eks-kjærester dukker opp for å skape trøbbel i paradis. Programmet skal vises først på Dplay.

Så ble det senere kjent at MTG girer opp satsingen på sjekke-tv med en norsk versjon av realityserien «Love Island», også det en britisk oppfinnelse. I «Love Island» blir en gruppe unge mennesker sendt til luksuriøse omgivelser for å bade, flørte og – ja, du har kanskje hørt det før. Twisten er at programmet spilles inn tett opp mot sending, og at tv-seerne kan være med å stemme ut deltakerne via en egen app.

Programmet skal sendes både på TV3, Viafree og Viaplay, og får premiere til høsten.

Les også: TV3 klar med mer sjekke-tv - utfordres av rivalen Discovery