NRK1 hadde en andel på 24,8 prosent av alle tv-seerne mellom 10 og 79 år i mai. Det utgjør en nedgang på 5,5 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor. Det er ingen tvil om at en drøy uke med streik setter sitt preg på andelstallene for mai.

Alle NRKs kanaler hadde en andel på 31,4 prosent. Det er en nedgang på 6,9 prosentpoeng.

- Jeg vil tippe at den største påvirkningen var streiken på åtte dager i mai. Vi så på tallene at uten nyheter og helgeunderholdningen, så gikk det ganske kraftig ned, sier tv-sjef Arne Helsingen i NRK til Kampanje.

- Blir det vanskelig å hente seerne tilbake?

- Det får tiden vise. Jeg håper selvfølgelig ikke det. Det ser ut som vi er noenlunde tilbake.

Les også: Forbrukerrådet med kalddusj til misfornøyde lisensbetalere

Rekord for TV 2 Nyhetskanalen
TV 2, som nøt godt av NRK-streiken både på 17. mai og under dekningen av prinsebryllupet i Storbritannia, hadde en andel på 30,3 prosent på alle sine kanaler. Det er en oppgang på 4,0 prosentpoeng.

Hovedkanalen TV 2 øker kraftig, fra 17,6 til 20,9 prosent, men også TV 2 Nyhetskanalen når rekordhøye 5,2 prosent (+ 2,3 prosentpoeng). Den forrige rekorden er fra juli i fjor da TV 2 Nyhetskanalen fikk en andel på 4,1 prosent blant alle tv-seerne.

- Dette er fantastiske tall for TV 2 Nyhetskanalen. Ikke bare setter den andelsrekord - i tillegg er det rekord i daglig seertid gjennom en måned. At seerne bruker hele 49 minutter på Nyhetskanalen daglig er formidabelt. Som kommersiell allmennkringkaster ønsker vi å være et godt alternativ til NRK. Seerne responderer altså godt på dette, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Les mer: Bryllupsbonanza i TV 2 - nesten åtte ganger større enn NRK

Den andre vinneren i mai er MTG-gruppen, som vokser fra 7,7 til 9,1 prosent med alle sine kanaler. Det skjer takket være Viasat 4 som dobler størrelsen sin til 3,2 prosent. Også denne kanalen satte ny seerrekord i mai da Real Madrid og Liverpool kjempet om Mesterliga-tittelen.

- Det er vel nesten bare fotball som kan danke ut sommervarmen i mai i år, så vi er selvsagt svært fornøyd med veksten denne måneden, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Les mer: Liverpool-nedtur ga ny seerrekord for Viasat 4

Discovery litt tilbake
Discovery-gruppen har en liten tilbakegang på 0,6 prosentpoeng til en andel på 18,7 prosent i mai. Det er særlig TVNorge og Max som taper terreng.

- Mai ble en måned helt på det jevne. Våren totalt sett har derimot vært langt bedre. Suksessen med OL og økte seertall på Eliteserien gjør oss til den klare vekstvinneren i vår. Det var målet, og det er godt å konstatere at vi innfrir, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i Discovery Networks og TVNorge.

Discovery-gruppen hadde en andel på 20,9 prosent i årets fem første måneder. Det er en vekst på 4,1 prosentpoeng.