Lørdag inviterte Aftenposten til folkefest på Ullevaal Stadion, 20 år etter at Norge vant over Brasil i fotball-VM i Frankrike og skapte norsk fotballhistorie. De som hadde håpet at mirakelet i Marseille skulle gjenta seg, ble skuffet. I stedet fikk de brasilianske legendene en knusende revansje med 3-0-seier.

Hele sendingen hadde et snitt på 329.000 seere på NRK1 og en andel på 69,9 prosent. Bare «Tidsbonanza» på samme kanal hadde flere seere i helga (399.000). Ser man på kampen isolert, ble den mest sett med et seertall på godt over 400.000 

1,6 millioner nordmenn fikk med seg kampen i 1998. Den gangen var det nok til å plassere kampen på lista over de 30 mest sette norske tv-sendingene noensinne. Senere har kampen blitt skjøvet lenger ned på lista. Øverst på lista troner fortsatt Norges oppgjør mot Mexiko i fotball-VM i 1994 med 2,1 millioner seere.

Det kan også nevnes at NRK varmet opp til lørdagens omkamp med en reprise av kampen fra 1998 fredag kveld på NRK2. Den trakk 135.000 seere og en andel på 17,6 prosent.

Ideen til Omkampen dukket opp i Aftenpostens egen eventavdeling for fire år siden hvor den brasilianske prosjektlederen Juliane Manica hadde sett seg lei på å bli konfrontert med at Norge var bedre i fotball enn Brasil.

- Også fikk hun fikk det pinadø til. Internasjonalt er dette helt unikt. At vi har klart å samle så mange av de brasilianske stjernene før. Det har ingen klart, sier sjefredaktøren Espen Egil Hansen.

Les mer: Aftenposten lover nye folkefester – sikter mot 20 event-millioner i år