To år etter at Rubicon varslet større nedbemanninger i selskapet, kan landets største tv-produksjonsselskap melde at det går mot bedre tider med nye ansettelser og en fersk kontrakt med strømmegiganten HBO.

Det skjer etter en turbulent tid der nesten samtlige ansatte og ledere fikk tilbud om sluttpakke i januar og daværende administrerende direktør Pål Kruke Kristiansen uttalte at selskapet på sikt ville se seg nødt til å nedbemanne 10 av 50 årsverk.

Les mer: Blodbad i Rubicon - ansatte og ledelse får sluttpakke-tilbud (abonnement) 

Som konsekvens av dramatikken har konstituerende administrerende direktør, Karin Stjärne, og resten av ledelsen som valgte å bli, brukt våren på å sette sammen en ny ledelse etter at Kruke Kristiansen fikk fyken.

Avskjedigelsen skjedde etter at Rubicon – som har stått bak suksesser som «Lilyhammer», «Masterchef» og «Det tredje øyet» - hadde tapt 33 millioner kroner de to siste årene.

Les også: Rubicon slanker staben i tøffere tv-tider (abonnement) 

Henter fra Discovery
Det nyeste tilskuddet i ledelsen er utviklingssjef Synøve Diserud, som kommer fra jobben som executive producer/development i Discovery Network. Der har hun blant annet utviklet og produsert «Gift ved første blikk». Hun har også bakgrunn som tv-regissør og har i en årrekke vært produsent i Nordisk Film og TV.

- Tida i Discovery har vært veldig lærerik med gode kollegaer og spennende arbeidsoppgaver, men nå ser jeg fram til å komme tilbake til produksjonsbransjen. Det er mange dyktige mennesker i Rubicon, som jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med, sier Diserud om sin nye arbeidsgiver.

Hun får plass i ledelsen som for øvrig består av Cathinka Rondan (programsjef, radio), Anne Bjørnstad (programsjef, drama), Jan Erik Gamlem (produksjonssjef, drama), Ingjerd Johansen (produksjonssjef, underholdning), Laila Ammoura (økonomisjef) og Gry Elisabeth Devold (programsjef, underholdning).

I tillegg består ledelsen av produksjonsdirektør Tina Christensen og Karin Stjärne som har erstattet sykmeldte Kent Nikolajsen som først ble konstituert leder etter Kruke Kristiansens exit.

- Synøve representerer et svært viktig tilskudd til staben vår, men sin erfaring og kunnskap om norsk mediebransjes utfordringer og behov framover, og hva kanalene etterspør i samarbeidet med produksjonsselskapene, sier Stjärne.

- Hun har dessuten lang fartstid som produsent og innholdsleverandør, og er en glimrende historieforteller. Dette er en viktig ressurs i vårt utviklingsarbeid for det norske markedet, sier hun.

Får ny rolle
Synøve Diserud overtar for Guro Elstad, som etter det Kampanje erfarer forlot stillingen allerede i januar i år etter ett og et halvt år i jobben. Det vil si at Rubicon har stått uten utviklingssjef det siste halvåret.

- Tittelen, utviklingssjef, er den samme som Guro Elstad hadde i Rubicon, men arbeidsbeskrivelsen er annerledes. Den nye rollen reflekterer at vi har søkt kompetanse med erfaring fra både produksjon og kanal til Rubicon. Synøve skal i tillegg til å jobbe med norske ideer, også jobbe med ideer som kan fungere i andre land, og denne unike kunnskap besitter Synøve, sier Stjärne.

Lager Skandinavias andre HBO-serie
Nytt er også at Rubicon nå har signert avtalen med strømmegiganten HBO på krimserien «Beforeigners». Det gjør serien til den andre skandinaviske originale produksjonen på HBO, etterfulgt av svenske «Gösta» som har premiere i 2019. I tillegg har Rubicon det siste halvåret publisert seks programserier i norske kanaler.

På spørsmål om hvordan utsiktene for 2018 ser ut, svarer Stjärne at hun er optimistisk.

- Jeg synes det er en veldig spennende tid for oss produsenter i Norge da vi ser en sterk trend både i høye seertall på lokalprodusert innhold, og at investeringene i lokalprodusert norsk innhold øker både hos tradisjonelle mediehus og hos nye kunder som Viaplay, Netflix og HBO, sier Stjärne.

I tillegg skal de være i gang med syv produksjoner innen underholdning, fakta, reality og drama, men Stjärne kan ikke bekrefte hvilke av disse som er nye, eller hvilke kunder de er produsert for.

Rubicon består i dag av cirka 86 faste ansatte og frilansere. Stjärne melder at selskapet fortsatt vil gå med underskudd i 2017.