Det nye mediekonsernet Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) sikrer seg de nordiske rettighetene til den engelske fotballserien, Premier League, for alle land med unntak av Norge. Det kommer frem i pressemelding torsdag morgen. 

- Premier League er verdens mest populære fotballiga, sier toppsjefen i MTG, Jørgen Madsen Lindemann i meldingen. 

Det nye MTG-eide mediekonsernet ligger med andre ord ikke på latsiden i forkant av en forventet børsintroduksjon senere i år. Nylig delte MTG seg i to selskaper, der tv- og radiovirksomheten ble skilt ut i den nye enheten Nordic Entertainment. Selskapet startet denne uken opp som eget medieselskap, men kan allerede i sin første uke gå ut med nyheten om at tv-seerne fortsatt kan se kamper med Liverpool, Arsenal og Manchester United på Viasat-kanalene i Sverige, Danmark og Finland.

Den nyen avtalen åpner også for at MTG og Nordic Entertainment kan vise flere kamper enn tidligere fra Premier League i løpet av en uke. 

- Vår nordiske portefølje av sport vil gi sportsentusiastene unike opplevelser, sier administrerende direktør i Nent-gruppen, Anders Jensen.

I Norge er det TV 2 som har hatt rettighetene de siste årene og det er altså ikke landet noen avtale for det norske markedet. Det bekrefter TV 2 til Kampanje. 

Les også om TV 2s reaksjoner: - Rettighetene i Norge er ikke solgt

Rettighets-fest for TV3-eier
I løpet av den siste uken har dermed TV3- og Viasat-eieren kjøpt både Premier League i Norden, Formel 1 og håndball-EM og håndball-VM. 

Les også: TV3-eier har sikret seg rettighetene til Formel 1 til 2021

Les også: TV3 sikrer seg rettighetene til både håndball-VM og håndball-EM

Det er fortsatt MTG som sitter på eiersiden i Nent-gruppen og mediekonsernet har sittet på rettighetene til Premier League siden 2010 i Sverige og Danmark og siden 2016 i Finland. 

Richard Scudamore, styreformann i Premier League, sier i meldingen at den nordiske fotballfansen er svært engasjerte I Premier League.

- MTG har gjort en fantastisk med å nå fotballfansen i Sverige, Danmark og Finland med overbevisende dekning på flere plattformer. Vi er veldig glade for at dette vil fortsette i nye tre sesonger.

Amazon kjøpte i Storbritannia
Det er ikke lenge siden Premier League landet de nasjonale rettighetsavtalene med Sky og British Telecom, men den store nyheten var kanskje at Amazon sikret seg en av rettighetspakkene. 

Les også: Historisk avtale for Premier League - Amazon entrer banen

Det var heller ikke ventet at de nordiske avtalene skulle komme så raskt på plass, men her har altså MTG vært tidlig ute med å forlenge kontrakten med Premier League.