- 2017 var et morsomt og godt år for Plan-B og det skyldes alle de fine folka som jobber her. Vi har fremdeles mye å gå på og vi jobber hele tiden med å styrke organisasjonen og forretningsområder, men vi er godt fornøyd, sier daglig leder Line Konglevoll i Plan-B.

Plan-B er blant annet eid av TV 2-profilene Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen. I tillegg til å forvalte karrieren til et knippe av Norges største kjendiser, produserer Plan-B tv-suksesser som «Senkveld med Thomas og Harald» og «Truls à la Hellstrøm».

Hele konsernet hadde en omsetning på 70,3 millioner kroner i 2017, opp 2,1 millioner kroner fra 2016. Resultatet ble på 3,3 millioner kroner, og det er en kraftig vekst fra resultatet på 650.000 kroner i 2016.

- Vi har jobbet mye med organiseringen og ressursene på huset. De flyter mer mellom de ulike forretningsområdene. Booking av foredragsholdere og konferansierer har vært stabil, mens utnyttelsen av de kommersielle mulighetene for profilene våre har økt i 2017, forklarer Konglevoll.

Satser på content marketing
Plan-B gikk for alvor i gang med sin content marketing-satsing i fjor med datterselskapet Konsept. Det ble skilt ut som et eget selskap i år.

- Dette er en satsing vi har truffet med, sier Konglevoll.

Ideen bak Konsept er å utnytte selskapets lange tv-erfaring og solide kjendisstall i reklamemarkedet.

- Vi er veldig glade for at satsningen har fått en så god start og at stadig flere kunder ser verdien av vår erfaring med å lage unikt innhold som engasjerer. Vi jobber blant annet med Vipps, hvor Ina Svenningdal fra «Skam» har blitt et ansikt utad. Disse filmene har gidd god effekt og engasjert målgruppen. Vi jobber også med et større internt prosjekt for en apotekkjede, og til høsten skal vi lage innhold til et nytt laksesenter på Tjuvholmen. Vi har også vunnet vårt første offentlige anbud som er veldig gøy.

Les også: TV 2-kjendisene åpner stjernestallen for annonsører

Suksess med Truls og Hellstrøm
Andre suksesshistorier Konglevoll kan trekke frem fra 2017 er «Truls à la Hellstrøm», som vant Gullruten for beste underholdningsprogram, er solgt til en rekke land og som er tilbake på TV 2 med en ny sesong til høsten.

- Denne produksjonen er et godt eksempel på hvordan vi liker å jobbe og produsere. Vi er veldig godt fornøyd med første sesong og er godt i gang med sesong to, sier Konglevoll.

Plan-B TV hadde en omsetning på 35 millioner kroner i 2017 og resultat før skatt på to millioner kroner. Omsetningsveksten er på 600.000 kroner, men resultatet har gjort et hopp på 1,1 millioner kroner.

Går glipp av Senkveld-millioner
Samtidig sier Plan-B nå farvel med sitt store flaggskip «Senkveld», som de tok over fra Monster kort tid etter at de etablerte produksjonsselskapet Plan-B TV i 2014. Etter at Thomas Numme og Harald Rønneberg valgte å takke for seg, har TV 2 bestemt seg for å videreføre programmet med Stian Blipp og Helene Olafsen som programledere, og med The Oslo Company som produsenter.

- «Senkveld» er et helt unikt og omfattende prosjekt som skal erstattes og det er ikke gjort over natten. I første halvdel av 2018 konsentrerte vi oss om å legge inn nok ressurser slik at dette norske tv-eventyret har fått en verdig avslutning, og det synes vi at vi klarte sammen med TV 2. Nå er vi godt i gang med utviklingen av en rekke spennende og kule prosjekter med Thomas og Harald for TV 2, sier Konglevoll om tiden etter talkshowet.

Les mer: The Oslo Company overtar Senkveld - Olafsen og Blipp blir nye programledere

Slik Kampanje forstår tv-markedet, har en produksjon som «Senkveld» en verdi på rundt 20 millioner kroner.

- Gøy med forandringer
Konglevoll vil ikke kommentere «Senkveld»-omsetningen, men hun legger ikke skjul på at bortfallet av «Senkveld» vil påvirke Plan-B-resultatet fremover.

- Dette har vi selvfølgelig planlagt for. Det er naturlig at 2018 blir et konsolideringsår hvor vi legger grunnlaget for nye prosjekter.

- Har dere også måtte nedbemanne?

- Nei, det har vi ikke. Det er naturlig at noen går videre til nye prosjekter utenfor huset og noen blir igjen. Sånn er det i tv-verden. To har gått helt ut av selskapet.

- Hadde dere et ønske om å fortsette å produsere «Senkveld» uten Thomas og Harald?

- Vi har jobbet med merkevaren «Senkveld» i 15 år, og det var naturlig for oss å runde av med Thomas og Harald. Merkevaren er i de beste hender hos TV 2 og de kommer til å forvalte den på en kjempegod måte. Det er gøy med forandringer, både for «Senkveld» og for Plan-B.

- Når får vi se Thomas og Harald tilbake på skjermen?

- Thomas og Harald er programledere for TV 2, så det skal TV 2 få svare på.