Mens delegasjonene fra TV 2 og Telenor mange timer på overtid forhandler for å unngå svarte TV 2-skjermer for to millioner nordmenn, opplever en av Canal Digitals konkurrenter, RiksTV, høytrykk på kundesenteret. Antallet nye abonnenter har skutt i været de siste dagene. Veksten knyttes direkte til faren for konflikt mellom TV 2 og Telenor-eide Canal Digital.

- Jeg kan bekrefte at RiksTV de siste dagene har hatt en betydelig økning i salget av nye abonnement. I takt med økende medieomtale av forhandlingene mellom Canal Digital og TV 2 denne uken, har vi merket stadig større pågang fra nye kunder. Torsdag, da det nærmet seg den opprinnelige fristen i forhandlingene, nådde salget en topp og økte med i overkant av 30 prosent sammenlignet med normale, gode salgsdager, sier Ole-Andre Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV, til Kampanje.

Les også: NRK-sjefen støtter TV 2 i maktkamp mot Telenor

Les også: TV 2 og Telenor forhandler i ett døgn til - fortsatt stor fare for konflikt

- Og flesteparten av de nye kundene kommer fra Canal Digital?

- Det vi ser er at en større andel enn vanlig er kunder som kommer fra Canal Digital.

- RiksTV har markedsført seg tungt på de store nettavisene de siste dagene. Det er vel neppe tilfeldig?

- Det vi har vært tydelige på internt er at vi ikke skal ta parti med noen av aktørene i disse forhandlingene. RiksTV skal ikke utnytte det som er en krevende situasjon for TV 2 og Canal Digital. Samtidig er det helt åpenbart at det skjer noe i markedet, og vi ønsker i denne perioden å være godt synlig for tv-kundene. Dette er derfor en vanskelig balansegang der vi må passe på å ikke bli for kyniske. Reklamekampanjen vi kjører nå var godt planlagt og henger sammen at vi vant en kundetilfredshetsundersøkelse, og at det nærmer seg fotball-VM, sier Skarbøvik.

- Men dere var heldige med timingen?

- Ja.

- Hvordan tror du Canal Digital reagerer på at dere lokker kunder over?

- Jeg vil ikke spekulere i det, og vi lokker heller ingen kunder over fra Canal Digital. Vi prøver å være så redelige som mulig. Det er noe som heter «vær mot andre slik du vil andre skal være mot deg». Det gjelder her også. Vi var selv i en lignende situasjon ved nyttår da vi forhandlet med TV 2. Den gang opptrådte andre distributører på en redelig måte, sier RiksTV-direktøren.

RiksTV er for øvrig eid av TV 2, Telenor og NRK.