Forhandlingene om prisen Canal Digital må ut med og hvilke TV 2-kanaler de kan vise, pågår fortsatt og nærmer seg nå 40 timer på overtid etter den opprinnelige fristen gikk ut ved midnatt 31. mai.

- Det forhandles fortsatt på overtid, sier sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje lørdag morgen.

Begge parter håper i det lengste på at de blir enige.

- Vi håper selvfølgelig at vi klarer å komme til enighet med Telenor. Vi har masse spennende innhold på TV 2 som vi ønsker at våre seere skal få se, sa hun fredag kveld.

Les mer: Telenor misliker TV 2s Sumo-stunt: - Leit dersom de skaper usikkerhet

Les mer: TV 2 gir Canal Digital-kunder «gratis» Sumo

Da hadde partene sittet ved forhandlingsbordet gjennom hele fredagen etter at det natten før ble klart at Canal Digital og TV 2 ga seg selv ytterligere ett døgn på forhandlingene. Det forhandles både om hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital skal ha rett til å vise, og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker.

- Vi sitter og venter på en melding fra forhandlingsteamet. De tar tiden de trenger for å komme i mål. I går valgte de å utsette. Vi må vente, sier kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital til NTB.

Les også: TV 2 og Telenor forhandler i ett døgn til - fortsatt stor fare for konflikt

Nesten ett døgn etter den første fristen er det fortsatt i det blå om tv-distributørens kunder får svarte skjermer eller om man nærmer seg en avtale.

På spørsmål om fristen for å bli enige om en avtale kan bli ytterligere skjøvet på, svarer han:

- Alle scenarioer er tenkelige, sier Sandstø til NTB.  

Mister kunder
Telenor-eide Canal Digital opplever nå at kunder strømmer til konkurrentene av frykt for å bli møtt med svarte skjermer når man vil se de ulike TV 2-kanalene.

RiksTV, som for øvrig er eid av både TV 2, Telenor og NRK, kunne tidligere i dag fortelle Kampanje om betydelig økning i salget av nye abonnementer i takt med den økende medieomtalen av forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital.

- Det vi ser er at en større andel enn vanlig er kunder som kommer fra Canal Digital, sa Ole-Andre Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV.

Les også: Frykt for svarte TV 2-skjermer - Canal Digital-kunder strømmer til konkurrent

Stor avstand
Hvis partene ikke blir enige om en ny avtale, kan en million husstander og rundt to millioner seere miste TV 2s kanaler. Da vil TV 2 og Telenor være i full krig.

Etter det Kampanje forstår har det helt inn til innspurten av forhandlingene vært stor avstand mellom partene. 

Penger har, som i en rekke tidligere forhandlinger mellom tv-selskaper og distributører, vært stridens kjerne. TV 2 har krevd at den Telenor-eide distributøren skal betale flere hundre millioner kroner årlig for å kunne tilby sine kunder kanalene eller prisen av en Krone-is i økning per kunde per måned. Telenor på sin side mener prisen skal ned fordi færre ser på lineær-tv. 

Partene har også vært dypt uenige om hvordan de skal løse utfordringene med de nye strømmetjenestene, men her fikk TV 2 viktig støtte av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK fredag ettermiddag. 

Les også: NRK-sjefen støtter TV 2 i maktkamp mot Telenor

- For oss som innholdsprodusenter, enten det er TV 2 eller NRK, er det helt avgjørende at vi beholder redaktør- og publisistrollen vår, sier Eriksen til Kampanje 

- Tv-bransjens Champions League-finale 
Forhandlingene mellom Telenor og TV 2 er siste kapittel i en ti år lang tv-strid. Dette er ikke bare en kamp om flere hundre millioner kroner, det er også en viktig posisjoneringskamp.

- Når et av Norges største selskaper, og desidert største tv-distributør, møter den desidert største kommersielle tv-aktøren, snakker vi om tv-bransjens Champions League-finale. Dette setter veldig mange føringer for andre distribusjonskamper, sa kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes til Kampanje.

Les mer: TV 2 og Telenor kjemper om flere hundre tv-millioner (abo.)

TV 2 har toppet laget i de knallharde Telenor-forhandlingene og stiller med to av tv-industriens dyktigste forhandlere på samme lag for første gang på 13 år.

I en melding som ble lagt ut på TV 2s intranett for et par uker siden, skrev TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes at en konflikt kan bli utfallet.

- Vi skal gjøre alt i vår makt for å finne gode løsninger med Telenor helt fram til fristen, heter det i meldingen som Kampanje fikk tilgang til.

Les mer: Sist kranglet de så kaffen sprutet – nå står de sammen i tv-striden (abo.)