Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen mistet i dag det mange vil mene er en av kanalens aller største profiler gjennom tidene. 

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Fredrik i 20 år, han har vært en viktig profil og jeg vil takke han for det. I NRK er vi vant til å miste folk og bygge opp nye, sier Eriksen til Kampanje.

Kringkastingssjefen mener NRK tidligere har vist at de tåler å miste store profiler, sist da Jon Almaas takket for seg etter 17 år som programleder for «Nytt på nytt», hvor han ble erstattet av Bård Tufte Johansen.

- Alle gikk og lurte på hvordan det kom til å gå med «Nytt på nytt» etter Jon Almaas, og det har gått bra, sier Eriksen, samtidig som han understreker at han er takknemlig for arbeidet både Skavlan og Almaas har lagt ned i statskanalen.

- Jeg ønsker å takke Fredrik. Han har, sammen med NRK, skapt en helt ny sjanger. Vi ønsker han lykke til videre, fortsetter han.

Les også: Fredrik Skavlan ble for dyr for NRK - går til rivalen TV 2

- Kan ikke bruke så mye penger
TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen har vært opptatt av å understreke at det ikke er programlederhonoraret til Skavlan som har 

- Jeg ser dere skriver at Fredrik går til TV 2 fordi han ble for dyr. Det stemmer ikke. Dette handler om Fredriks ønske om å satse skikkelig digitalt og investere i et program som skal utvikles for fullt digitalt og da fant vi tonen på det her i TV 2. Så dette handler ikke om å putte mer penger i lomma til Fredrik Skavlan, men å putte mer penger i et skikkelig konsept, sier Rønningen.

- Vi var ikke i nærheten av å matche TV 2, sier Eriksen til Kampanje.

- Hvor mye penger krevde Skavlan?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Han understreker at de ikke forholder seg til Skavlan i forhandlingene, men til produksjonsselskapet Monkberry.

- Vi kan ikke bruke så mye penger på et program. Vi har et bredt allmennkringkasteroppdrag og det setter andre krav til oss.

- Var ikke NRK villige til å videreutvikle programmet digitalt?

- Vi drifter også og utvikler programmene våre digitalt hele tiden. Det er ikke sånn at TV 2 er alene om å drive digital utvikling.

Strippet for gullrekka-profiler
- Fredrik Skavlan er ikke den første programlederen fra gullrekka som melder overgang til en kommersiell kanal. Også Jon Almaas og Ivar Dyrhaug har forsvunnet. Hvorfor klarer ikke NRK å holde på disse programprofilene?

- Vi driver med nyskaping og utvikling av nye talenter. Guro Solberg, Stian Blipp, Ivar Dyrhaug og nå Fredrik Skavlan har alle jobbet i NRK. I det store og det hele er det ikke et grunnleggende problem for NRK at vi mister profiler, det er en grunnleggende mulighet. Vi skulle gjerne sett at Fredrik fortsatte hos oss, men vi fikk et tilbud vi ikke var i nærheten av å matche, og da må vi tenke annerledes. Vi må være driftige, nyskapende og satse på nye mennesker, sier Eriksen.

Saken fortsetter etter bildet.

Snipp, snapp, snute: Gullrekka-eventyret er ute for Jon Almaas, Fredrik Skavlan og Ivar Dyrhaug, som alle har funnet veien til NRKs kommersielle rivaler. Foto: Discovery/NRK/NRK.

Setter inn Lindmo på fredager
NRK har allerede besluttet å sette inn Anne Lindmo som erstatter for Skavlan på fredager.

- Når Fredrik velger å gå et annet sted, er vi så heldige at vi har Anne. Hun har jobbet med dette i årevis og vi ser hvordan programmet hennes sakte, men sikkert har bygget seg opp.

- Hvordan skal dere klare å holde fast på Anne Lindmo?

- Det håper jeg at vi gjør. Jeg tror ikke vi skal spekulere i hvem som skal slutte i fremtiden. Anne sier at hun er supergira, så dette kommer til å bli dritbra.

Lindmo: - Svoren disippel av statskanalen
Anne Lindmo kan betrygge NRK-sjefen om at hun ikke har vurdert en overgang til TV 2.

- Nei, aldri! Jeg er meget knyttet til NRK, og er en svoren disippel av statskanalen og allmennkringkastningen, sier hun til Kampanje.

Les mer: Lindmo overtar etter Skavlan: - Har aldri vurdert å gå til TV 2